Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Brein-Hart-Zijn - ‘Een waardevol boek’

Hoe vaak wordt niet gezegd: volg je gevoel. Maar hoe doe je dat? Eens niet naar je verstand luisteren maar naar je gevoel? ‘Brein - Hart - Zijn’ biedt theoretische inzichten en opdrachten die praktisch inzicht geven. Het boek helpt je je verstand en gevoel met elkaar in verbinding te brengen. 

Saskia Rasker-Boerema | 3 januari 2022 | 2-3 minuten leestijd

Brein-Hart-Zijn heeft een fijn formaat, ligt lekker in de hand. De vrolijke turquoise kleur met gele accenten brengt je gelijk in een ontspannen stemming. Als je er dan doorheen bladert zie je allerlei overzichtjes en schema’s die horen bij de oefeningen in het boek, afgewisseld met quotes op geheel blauwe pagina’s. Dit maakt het boek speels, luchtig en laagdrempelig om er in te starten. Het is namelijk geen boek dat je zo even uit leest. Het boek begeleidt je in jouw proces van persoonlijke ontwikkeling waar je best wat meer tijd voor mag nemen; je leert jezelf steeds beter kennen.

Toegankelijk voor iedereen

Daphne Feller is erin geslaagd een complex verhaal simpel uit te leggen en daardoor voor iedereen toegankelijk te maken. De overzichten waarin de theorie kort samengevat ondersteunen je bij de opdrachten en zorgen ervoor dat je het boek gemakkelijk even open slaat om te kijken hoe het ook alweer zit. De quotes die door het hele boek staan, zorgen voor inspiratie en de diverse (ademhalings)oefeningen ondersteunen je ook praktisch, je kunt hierdoor zelf gaan ervaren. Feller neemt je mee in een proces van openstellen voor kwetsbaarheid zonder zweverigheid. Dat laatste is iets waar de woorden ‘zijn’ en ‘verbinding’ vaak mee geassocieerd worden.

Verbinding met jezelf

Het boek bestaat uit vier delen; brein, hart, zijn en verbinding. Je krijgt per deel (theoretische) onderbouwing en uitleg en oefeningen. Deze opbouw zorgt ervoor dat je geleidelijk meegenomen wordt in het proces van uit je hoofd komen. Feller neemt je aan de hand en je krijgt tussendoor allerlei opdrachten die je aan het denken zetten. Het uitschrijven van de opdrachten zet de ontwikkeling die je doormaakt tijdens het lezen van dit boek kracht bij. Je kunt de opdrachten uitschrijven in het boek zelf, ik heb ervoor gekozen om een mooi notitieboekje te kopen en daar de opdrachten in uit te werken. Zo heb je ruimte om alles op te schrijven wat je tegen komt tijdens het proces van verbinding met jezelf.

Samen

Brein-Hart-Zijn is een waardevol boek wanneer je op een laagdrempelige en praktische manier zelf aan de slag wilt gaan met het uit je hoofd komen, onderzoeken wie je nu écht bent en wat je wilt. Ook leuk om samen met een vriendin of je partner tegelijktijdig het boek te lezen en de oefeningen met elkaar na te bespreken.

Over Saskia Rasker-Boerema

Saskia Rasker is orthopedagoog/GZ-psycholoog en ervaringsdeskundie op het gebied van burn-out en moederschap. Zij blogt over deze onderwerpen op www.leefhetvoor.nl en is momenteel haar eigen bedrijf, Praktijk Leef het voor, aan het opstarten. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden