Ik heb elke keer dat ik Zijn vrouwen betere mensen? pakte een los hoofdstuk gelezen. Doe je er een heleboel achter elkaar dan worden al die onderzochte bevindingen één grote brei en blijft er niks hangen. Al moet ik zeggen dat ik sowieso redelijk selectief onthoud. Maar zo was ik elke keer weer fris als ik aan een nieuw hoofdstuk begon.
Empathischer, zorgzamer en eerlijker
Volgens Leo Pot hebben wij vrouwen veel ondergewaardeerde kwaliteiten. Zo zijn we bijvoorbeeld: empathischer, zorgzamer en eerlijker. Dit is geen schokkend nieuws, maar toch leuk dat de wetenschap deze conclusies ook trekt. Vooral de voorspelling dat er aan de superioriteit van de man een eind komt, doet mij goed. Ik ben geen rasfeministe, maar ik vind wel dat wij vrouwen te lang ondergewaardeerd zijn.
Ook ben ik voor gelijke kansen. Geen voortrekkerij op basis van geslacht om een quotum te halen, maar gelijke beloning voor hetzelfde werk en evenveel kans als een man bij sollicitatie op hoge functies. Zo komt er meer evenwicht in de man-vrouwverdeling en ik denk dat we daar allemaal beter van worden.
Hullie en zullie
Simpelweg, omdat we elkaar nodig hebben. En een combinatie van mannen en vrouwen in een team zorgt voor het beste resultaat. Het is niet hullie tegen zullie. We vullen elkaar aan. Daarbij is geld verdienen belangrijk, maar niet het enige belangrijke. Wil je geld verdienen dan moet je rekening houden met de mens en de planeet. Helemaal nu. Met alle klimaatveranderingen.
Daarom word ik erg blij van de slotregels in Zijn vrouwen betere mensen?: ‘Mannen en vrouwen kijken verschillend naar de wereld. Maar die uiteenlopende perspectieven zullen innovatie en creativiteit aanwakkeren. Meer invloed van vrouwen zal uiteindelijk leiden tot een betere wereld.’
Over Dymph Neeteson
Dymph Neeteson is (ICT-)tekstschrijver, Copywriter en LinkedIn Trainer met kennis van Social Selling, SEO, E-mail-marketing, Marketingcommunicatie.