Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

No-nonsense coaching

Als coach wil je het beste voor je coachees én het beste voor jezelf. Je wil je werk goed, zelfverzekerd en effectief doen. Je ziet het als je taak ‘om iemand anders te helpen zichzelf te vinden op volstrekt gelijkwaardig niveau. Je laat je coachees in hun waarde, bent oordeel-loos nieuwsgierig, staat open voor de mogelijkheden en de grenzen van elke coachee.

Christel Deckers | 24 januari 2017 | 1-2 minuten leestijd

Als dit voor jou geldt, dan heb je met No-nonsense coaching van Anne de Jong ‘goud’ in handen. Een kadootje noem ik dit handige boek. De Jong opent met ‘Ken jezelf en je coachee’. Met andere woorden: wat je moet doen vóór je start met het coachingstraject zodat je weet of jij er klaar voor bent als coach. En of de coachee er ook klaar voor is. Vervolgens zet ze helder uiteen welke vaardigheden jij als coach nodig hebt.

In het tweede hoofdstuk beschrijft ze de structuur in het coachingstraject en de gesprekken. Een handige kapstok om er weer eens naast te leggen als je met een nieuwe coachee start. In het derde hoofdstuk geeft ze weer ‘wat je altijd doet als coach’. Dat weet natuurlijk elke coach zelf ook wel, maar het is goed om jezelf daarop scherp te houden. In het vierde en tevens laatste hoofdstuk beschrijft zij acht bekende coachthema’s aan de hand van praktijkvoorbeelden, coachvragen en oefeningen voor de coachees.

Ikzelf heb No-nonsense coaching gebruikt als handvat bij het voorbereiden van een workshop over coaching. Mijn conclusie: Iedere coach moet zichzelf dit boek cadeau geven!

Christel Deckers is lid van verschillende Raden van Toezicht in Zorg & Onderwijs. Daarnaast is zij bestuurder a.i. binnen zorg- en welzijn. Tevens doet zij onderzoek naar De juiste Bestuurder op de juiste plek vanuit de Erasmus Universiteit. Kernwoorden in haar werk zijn: met plezier naar je werk, we doen het samen en de juiste mens op de juiste plek. (www.christeldeckers.nl)

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden