Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Kanban in de praktijk - 'Een praktische leidraad'

Met Kanban meer werk verzetten in minder tijd. Dat beloven de schrijfsters Sam Laing & Karen Greaves in het boek Kanban in de praktijk. En wie wil dat niet in deze tijd van overvolle agenda’s?

Nienke van der Boom | 10 april 2018 | 1-2 minuten leestijd

Kanban is een, van oorsprong Japanse, planningstechniek, die zichzelf al langer bewezen heeft. In vijf overzichtelijke hoofdstukken beschrijven de dames met enthousiasme hoe je samen met je team je eigen Kanban-bord creëert.  

Het boek leert je om met behulp van een Kanbanbord, de workload van het team (en individu) visueel te maken, samen verantwoordelijk te zijn voor de doorstroom van het werk, samen prioriteiten te stellen, met elkaar in gesprek te blijven over stagnatie en samen oplossingen te bedenken. Bij Kanban is het doel om elke taak zo snel mogelijk af te ronden en van het bord te krijgen. Je bent met zo weinig mogelijk taken tegelijk bezig. Hier zit een deel van de tijdswinst. Want het blijkt dat je met minder multitasken, meer gedaan krijgt in dezelfde tijd.

Het boek is een praktische leidraad. Er wordt aangeraden om na elk hoofdstuk meteen aan de slag te gaan en dan pas door te lezen. Zo start je met een basisbord dat aan het eind van het boek is geëvolueerd  tot een ‘volwassen’ Kanban-bord. Overigens is het bord nooit af. Je blijft als team in gesprek over urgentie en afronding van de taken. En dat, samen, kritisch blijven kijken naar je workload, is óók een deel van de kracht van Kanban.

De schrijfsters hebben een vlotte en enthousiaste schrijfstijl. Kanban in de praktijk an sich, heb je dan ook zo uit, maar dan begint het werk pas echt.

Over Nienke van der Boom

Nienke van der Boom is loopbaancoach.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden