Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Kanban in de praktijk

Paperback Nederlands 2018 9789492790095
Verkooppositie 2507Hoogste positie: 162
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Te veel te doen en te weinig tijd. Je bent altijd druk, maar het lijkt wel of je nooit iets afkrijgt. Kanban is een uit Japan overgewaaide simpele en visuele planningsaanpak die je manier van werken ingrijpend zal veranderen. Het geeft je houvast en rust en doordat je je richt op datgene wat echt belangrijk is, krijg je meer gedaan en zul je meer voldoening hebben van je werk.

Kanban werd ontwikkeld door Taiichi Ohno en betekent letterlijk 'visuele kaart'. Er bestaan talloze varianten, maar in agile organisaties wordt vooral het Kanban-bord gebruikt, dat je helpt je werk te organiseren en je te focussen op wat echt belangrijk is. Het Kanban-bord is verdeeld in kolommen voor de verschillende stadia waarin een taak zich kan bevinden - het doel is de post-its met taken zo snel en efficiënt mogelijk naar de laatste kolom te brengen en daarmee te voltooien.

Dit boek legt met zo min mogelijk technische termen uit hoe Kanban werkt - geschikt voor beginners, maar ook voor lezers die hun Kanban-vaardigheden willen aanscherpen. Inclusief bijlage over Personal Kanban als je privé aan de slag wilt met Kanban.

Karen Greaves en Sam Laing hadden jarenlang veel energie verspild aan vele doodlopende projecten. Ze wisten één ding zeker: dat moet anders. Ze sprongen in het diepe en startten in 2012 hun eigen bedrijf, Growing Agile, dat zich richt op het trainen en coachen van organisaties in agile werken. Hun missie: een positieve impact hebben op het leven van anderen. Ze werken uiterst efficiënt - ze waren beide workaholic, maar werken nu nog maar vier dagen per week zonder overuren. Hoe?

Karen en Sam werken volgens Kanban-principes - ze maken het werk visueel, stellen regelmatig prioriteiten, zeggen nee tegen werkzaamheden die weinig waarde opleveren, beperken de hoeveelheid onderhanden werk en focussen zich op het afronden van taken. Ze hebben vooral plezier in hun werk. En dit boek helpt je precies hetzelfde te doen.

Specificaties

ISBN13:9789492790095
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:96
Uitgever:NUBIZ
Druk:1
Verschijningsdatum:5-2-2018
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (3)

Kanban in de praktijk - 'Vlot leesbaar, handig praktijkboekje'
Henny Portman | 27 juni 2018
Regelmatig loop ik tegen een stukje onbegrip over Kanban aan. Kanban wordt dan gezien als een hulpmiddel (bord) om visueel te maken waar men mee bezig is, wat nog opgepakt moet gaan worden en wat al af is.
Lees verder
Kanban in de praktijk - 'Een praktische leidraad'
Nienke van der Boom | 10 april 2018
Met Kanban meer werk verzetten in minder tijd. Dat beloven de schrijfsters Sam Laing & Karen Greaves in het boek Kanban in de praktijk. En wie wil dat niet in deze tijd van overvolle agenda’s?
Lees verder
Kanban in de Praktijk - 'Volledig, praktisch en nuttig'
Sjors Meekels | 22 maart 2018
Focus aanbrengen en zaken daadwerkelijk afmaken voordat je aan iets nieuws begint. Het klinkt zo eenvoudig, maar in de praktijk blijkt dit toch lastiger dan gedacht. Met - het van Japanse origine zijnde Kanban - kun je deze uitdaging te lijf gaan.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
1
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Sam Laing

Sam Laing en Karen Greaves zijn de oprichters van Growing Agile, een adviesbureau dat mensen en organisaties helpt om meer agile te gaan werken. Hun missie: een positieve impact hebben op andermans leven. Dankzij een agile manier van werken en het toepassen van Kanban-technieken zijn ze erg goed geworden in dingen gedaan krijgen, op een efficiënte manier. Ooit workaholic, maar nu werken ze nog maar 4 dagen per week, zonder overuren. Hoe ze dat doen? Met enkele eenvoudige ingrepen: door het werk zichtbaar te maken, regelmatig prioriteiten te stellen, nee te zeggen tegen werk dat niet waardevol is, de hoeveelheid onderhanden werk beperkt te houden en zich niet te focussen op het beginnen maar op het afmaken van taken. Ze schrijven regelmatig over agile werken, Scrum en Kanban. Sam en Karen wonen en werken in Kaapstad, Zuid-Afrika. Je kunt ze bereiken via e-mail op info@growingagile.co.za of via Twitter op @GrowingAgile.

Andere boeken door Sam Laing

Over Karen Greaves

Karen Greaves en Sam Laing zijn de oprichters van Growing Agile, een adviesbureau dat mensen en organisaties helpt om meer agile te gaan werken. Hun missie: een positieve impact hebben op andermans leven. Dankzij een agile manier van werken en het toepassen van Kanban-technieken zijn ze erg goed geworden in dingen gedaan krijgen, op een efficiënte manier. Ooit workaholic, maar nu werken ze nog maar 4 dagen per week, zonder overuren. Hoe ze dat doen? Met enkele eenvoudige ingrepen: door het werk zichtbaar te maken, regelmatig prioriteiten te stellen, nee te zeggen tegen werk dat niet waardevol is, de hoeveelheid onderhanden werk beperkt te houden en zich niet te focussen op het beginnen maar op het afmaken van taken. Ze schrijven regelmatig over agile werken, Scrum en Kanban. Karen en Sam wonen en werken in Kaapstad, Zuid-Afrika. Je kunt ze bereiken via e-mail op info@growingagile.co.za of via Twitter op @GrowingAgile.

Andere boeken door Karen Greaves

Inhoudsopgave

Over de auteurs 6
Voorwoord 7
Inleiding 9

1. Werk visualiseren 15
2. WIP en pull 27
3. Doorstroom verbeteren 41
4. Expliciete afspraken 53
5. Samen verbeteren 69

Bijlage 83
Personal Kanban 83
Het vliegtuigspel 87
Woordenlijst 94

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kanban in de praktijk