Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Jam cultures - 'Waardevol naslagwerk'

In ongeveer 300 pagina schrijft Jitske Kramer in Jam Cultures over diversiteit en inclusie. Al jammend en improviserend dealen met diversiteit en streven naar meer inclusie en dus meedoen, meepraten en meebeslissen ofwel co-creatie.

Edwin Tuin | 28 augustus 2019

Jam Cultures gaat over cultuur in een maatschappelijke context en is opgebouwd rond 5 thema's - te weten Onderscheid, Macht, Waarheid, Vertrouwen en Lef - die vervolgens in hoofdstukken worden uitgewerkt.

In het boek - ‘ramvol' kennis, wijsheid, modellen en inzichten - wordt de lezer stap voor stap meegenomen in de gedachtegang van Jitstke waarbij lessen van andere culturen worden aangehaald en wordt verwezen naar andere media als youtube-filmpjes. Door de veelheid en diepgang raak ik het gevoel van relevantie en samenhang af en toe kwijt. Gelukkig is het boek doorspekt met te beantwoorden vragen die de lezer aan het nadenken zet over (meer) inclusie en diversiteit alsook tips. Het boek is vooral serieus; boeiende verhalen die de lezer meeneemt om vervolgens lessen uit te leren ontbreken. Daardoor ervaar ik het meer als waardevol naslagwerk of studieboek dan een leesboek. De zoektocht daarin naar ‘hoe het zit' spreekt mij zeer aan en roept de behoefte op om een gesprek met elkaar aan te gaan. Daarmee is in ieder geval een begin op weg naar het doel naar meer inclusie gemaakt.

Over Edwin Tuin

Edwin Tuin is veranderspecialist, universitair gastdocent Organisatietransformatie, eigenaar van adviesbureau De Veranderstrateeg en auteur.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden