Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Strategy Maps

Converting Intangible Assets into Tangible Outcomes

Gebonden Engels 2004 9781591391340
10
Voormalig top 10Totaal 32 dagen
Voormalig top 100Totaal 111 dagen
Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen

Samenvatting

Meer dan 10 jaar geleden introduceerden Robert Kaplan en David Norton de Balanced Scorecard. Het was een nieuw, revolutiuonair instrument om prestaties op allerlei gebied in organisaties te meten. Bedrijven konden 'zachte' factoren 'hard' maken : het ongrijpbare werd grijpbaar. Met het boek 'The Strategy Focused Organization' lieten ze vervolgens zien hoe de Balanced Scorecard gebruikt kon worden opdat inderdaad opzienbarend betere resultaten werden geboekt.

In dit nieuwe boek - met de informatie die zij verkregen uit onderzoek van honderden organisaties die met de Balanced Scorecard werken - hebben ze een nieuw instrument ontwikkeld: de Strategy Map. Deze maakt het mogelijk om heldere en precieze verbanden te leggen tussen de ongrijpbare (zachte) factoren in een organisatie en het proces van waardecreatie. Kaplan en Norton stellen dat het belangrijkste aspect van strategisch beleid, namelijk het zodanig implementeren van een strategie dat deze op lange termijn waarde toevoegt, is gebaseerd op het managen van de volgende 4 interne processen:
1. operationele processen
2. het contact met klanten
3. innovatie
4. controle- en sociale processen

De auteurs laten zien hoe men de strategy maps kan gebruiken om deze processen aan de gewenste uitkomsten te koppelen en geven aan hoe de belangrijkste processen kunnen worden geëvalueerd, gemeten en verbeterd. 'Strategy Maps' biedt organisaties een blauwdruk om hun processen, werknemers en informatietechnologie op elkaar af te stemmen opdat ze zo goed mogelijk kunnen presteren.

Specificaties

ISBN13:9781591391340
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:324
Druk:1
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Strategy Maps
Hans Strikwerda | 14 april 2004
Na hun invloedrijke boek over de balanced scorecard gepubliceerd in 1996 en hun boek over de 'strategy focused organization', gepubliceerd in 2001, hebben Robert Kaplan en David Norton nu een derde boek gepubliceerd: 'Strategy Maps'. 
Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
8 stemmen
3
3
2
0
0

Over Robert S. Kaplan

Robert S. Kaplan bekleedt de Arthur Lowes Dickinson-leerstoel voor Accounting aan de Harvard Business School.

Andere boeken door Robert S. Kaplan

Over David Norton

David P. Norton is president-directeur van Renaissance Solutions, Inc.

Andere boeken door David Norton

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Strategy Maps