Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Accelerate (XLR8)

Building Strategic Agility for a Faster-Moving World

Gebonden Engels 2014 9781625271747
Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen

Samenvatting

Niets is moeilijker dan je als bedrijf concentreren op groei en consolidatie en tegelijk alert blijven op nieuwe ontwikkelingen. Zelfs als je direct je strategie bijstelt, ben je vaak te laat of niet slagvaardig genoeg. verandermanagement-expert John Kotter legt in dit boek uit dat de bedrijfshiërarchie de boosdoener is: die is het hart van je bedrijf, maar is domweg niet toegesneden op een werkelijkheid waarin verandering de norm is.

Kotters revolutionaire idee is een dual operating system: enerzijds een effectieve hiërarchie die consolidatie en groei mogelijk maakt, anderzijds een open netwerkstructuur die inspringt op veranderingen en tijdig de organisatie bijstuurt.

Deze twee kanten van dezelfde managementpraktijk creëren samen een structuur die duurzaam meegroeit met veranderende markten. Met behulp van vijf principes en acht versnellers maakt Kotter dit idee praktisch uitvoerbaar, in grote, maar ook in kleine organisaties.

Specificaties

ISBN13:9781625271747
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:206
Druk:1
Verschijningsdatum:8-4-2014
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Accelerate (XLR8)
Henny Portman | 14 juli 2016
John Kotter (known, among other books, for ‘Our iceberg is melting!’) wrote a more than readable book about business agility. How can you, as an organization, concentrate on growth and consolidation while remaining alert to new developments. In order to operate effectively and to respond quickly to changing market conditions.
Lees verder
recensie
Accelerate (XLR8)
Peter de Roode | 9 januari 2015
Een boek met een interessant idee dat helaas op een weinig overtuigende manier is geschreven. Kotter breekt een lans voor het zogenaamde duale systeem: de oude hiërarchische organisatie combineren met de wendbaarheid van een netwerkorganisatie. De wijze waarop hij dat wil vorm geven, is vooral gebaseerd op oude inzichten.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Strategie op twee niveaus
Jeroen Ansink 12 maart 2014 Het is misschien het meest actuele probleem in het bedrijfsleven: in een tijd waarin het concurrentielandschap sneller verandert dan ooit, wordt het voor organisaties steeds moeilijker om mee te kunnen komen. Volgens de Amerikaanse leiderschapexpert John Kotter heeft dit alles te maken met de hiërarchische stroperigheid waarmee ondernemingen hun strategie formuleren en implementeren.

Over John Kotter

John P. Kotter is de Konosuke Matsushita Professor in Leiderschap aan de Harvard Business School en oprichter en mededirecteur van Kotter Associates in Cambridge, Massachusetts. Hij is afgestudeerd aan MIT en Harvard en is sinds 1972 verbonden aan de Harvard Business School. In 1980, hij was toen drieëndertig jaar oud, kreeg hij een vaste aanstelling en een volledig professoraat aan het opleidingsinstituut, waarmee hij een van de jongste mensen in de geschiedenis van Harvard werd die een dergelijke eer te beurt viel.

Andere boeken door John Kotter

Inhoudsopgave

Preface

1. Limits of hierarchy in a faster-moving world
2. Seizing opportunities with a Dual Operating System
3. The stakes: a cautionary tale
4. Leadership and evolution
5. The five principles and eight accelerators in action
6. Relentlessly developing ands role modelling urgency
7. The big opportunity
8. Getting started: Q&A
9. The (Inevitable) future of strategy

Appendix A: Can your "Best Practices" Save you? An assessment
Appendix B: Do you need to take action now? An assessment
About the author

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Accelerate (XLR8)