Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Spraakmakend presenteren

Haal meer uit je zakelijke teksten en toespraken

Paperback Nederlands 2012 9789000319954
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Voor iedereen die wie wel eens te horen krijgt: 'Zet dat maar even op papier', 'Wil jij dat plan schrijven' of 'Zou jij die presentatie volgende week kunnen verzorgen?' is 'Spraakmakend presenteren' een handzaam hulpmiddel om goede, gestructureerde presentaties te geven, zowel mondeling als schriftelijk.

In de meeste handboeken over schriftelijke en mondeling presenteren staat nog te lezen dat een goed opgesteld rapport zich onderscheidt door een puntgewijze opbouw, een precieze paragraafindeling en een zorgvuldig samengesteld notenapparaat. Vaak gaan die boeken er van uit dat de meeste mondelinge voordrachten nog steeds achter een lessenaar plaatsvinden, ten ovenstaan van een publiek dat bereid is 45 minuten aandachtig te luisteren. Vergeet dit soort dogma's!

Op een heldere en overzichtelijke manier beschrijft Hans Kruyzen, consultant in communicatie, hoe je een presentatie het beste voorbereidt, hoe je de verschillende valkuilen daarbij kunt omzeilen en je publiek geboeid houdt. De regels die gelden bij schritelijke presentaties worden duidelijk besproken, van grammaticale zaken tot structuuropbouw.

'Spraakmakend presenteren' behoort tot een serie boeken van Volkskrant Banen en Het Spectrum over solliciteren en succesvol functioneren in een (nieuwe) baan. Kenmerkend voor deze boeken is actualiteit, praktijkvoorbeelden en een benadering die, anders dan in veel goeroeboeken, de lezer eigen keuzes laat maken.

Specificaties

ISBN13:9789000319954
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:174
Druk:91
Verschijningsdatum:31-10-2012
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Hans Kruyzen

Hans Kruyzen is directeur van MediaLogic, een internationaal adviesbureau dat bestuurders en managers van verschillende multinationals mediabewustzijn bijbrengt. Zijn seminars vinden plaats van Milaan tot Miami en van Berlijn tot Beijing. Daarvoor schreef hij jarenlang voor de internationale zakenpers. Van 1996 tot 2000 had hij de redactionele leiding van het tijdschrift Management Team.

Andere boeken door Hans Kruyzen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Spraakmakend presenteren