Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Strategie en Management

Paperback Nederlands 2015 9789001834197
Verkooppositie 2993Hoogste positie: 138
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Het vakgebied strategisch management heeft betrekking op de vraag hoe een organisatie bepaalde doelen kan bereiken. Strategie en management laat de lezer kennismaken met dit vakgebied en behandelt de verkenning, bepaling, formulering, realisatie en het onderhouden van een strategie.

Aan de orde komen vragen als: Wat is strategie? Hoe heeft het vakgebied strategisch management zich ontwikkeld? Wat is de betekenis van de financiële kant voor de strategie? En: hoe zorg je voor een groeistrategie en innovatie en wat is de betekenis van Business Model Innovatie daarbij?
Het boek is geschreven door auteurs die verbonden zijn aan de Strategy Center van de Business Universiteit Nyenrode.

Deze tweede editie benadert strategie vanuit een meer dynamische invalshoek. De laatste drie hoofdstukken staan bijvoorbeeld in het teken van de vraag hoe er anders over groei gedacht kan en moet worden en hoe organisaties en verdienmodellen kunnen transformeren naar een status die beter bij de nieuwe tijd aansluit.

Strategie en management is geschreven voor gebruik in economische, technische- en bedrijfskundige opleidingen aan hogescholen en universiteiten. Ook is het zeer geschikt voor opleidingen voor het midden- en hoger management, zowel voor de publieke als de private sector en als naslagwerk.

Website:
- Toetsen voor tentamenvoorbereiding
- Uitwerkingen, collegesheets en unieke docentvragen voor docenten

Specificaties

ISBN13:9789001834197
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:352
Uitgever:Noordhoff
Druk:2
Verschijningsdatum:27-5-2015
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Strategie en Management
Sjors van Leeuwen | 23 september 2015
Tweehonderd jaar na de slag om Waterloo is strategie belangrijker dan ooit. Niet om de strijd op het slagveld te winnen, maar wel om het bestaansrecht en de continuïteit van de organisatie zeker te stellen. Denk aan de grote problemen en de soms jarenlange zoektocht naar een goede strategie door warenhuizen, uitgeverijen, boekwinkels, telecombedrijven, uitzendbureaus, muziekmaatschappijen, banken, verzekeraars en zorginstellingen.
Lees verder
recensie
MBA in zakformaat
Bert Peene | 16 september 2009
Strategie en management van Hans Veldman wordt gepresenteerd als een studieboek voor het hoger onderwijs dat tot doel heeft de belangrijkste aspecten van strategie te beschrijven, zodat duidelijk wordt dat strategie in alle typen organisaties een dominante rol speelt. Dat is een even helder als een opmerkelijk streven, want zo’n boek was er bij mijn weten nog niet en eigenlijk werd het ook niet gemist.
Lees verder

Lezersrecensies

3.4 van de 5
5 stemmen
1
2
1
0
1

Interviews en artikelen (1)

interview
Hans Veldman: Strategie is dood, leve strategie!
Paul Groothengel 8 juli 2015 Het lijkt een paradox: een auteur die enerzijds het einde van strategie aankondigt en tegelijkertijd zijn handboek Strategie en Management aan een herziene herdruk onderwerpt. Navraag leert echter dat beide boeken in elkaars verlengde liggen, dat de nieuwste loot in feite een logisch vervolg is op het wat oudere handboek. In elk geval een goede reden om auteur Hans Veldman even ambigu aan de tand te voelen. Vandaag Strategie en Management, morgen Het einde van strategie.

Over Hans Veldman

Hans Veldman (1957) is als associate professor strategie verbonden aan de Nyenrode Business Universiteit. Na zijn studie geschiedenis en economie verrichtte Veldman onderzoek in de archieven van de Roosevelt Library. Daarna volgde nog vele publicaties over de Amerikaanse politiek. Naast zijn werk als schrijver en columnist voor het FD, verricht Veldman onderzoek naar de strategie van grote Amerikaanse ondernemingen en is hij senior lecturer export management aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast heeft Veldman diverse managementboeken geschreven. Op de zondagochtend maakt Hans regelmatig zijn opwachting in het radioprogramma OVT om een bijdrage te leveren over actuele onderwerp uit de Amerikaanse geschiedenis. Vanuit de kennis opgedaan vanuit zijn onderzoeken naar de strategie van grote Amerikaanse ondernemingen, is Veldman werkzaam als consulent voor ondernemingen die de Amerikaanse markt willen betreden.

Andere boeken door Hans Veldman

Inhoudsopgave

Effectief studeren

1. Succesvolle ondernemingen, businessmodellen en strategie
2. Inleiding in strategie?
3. Contexten van strategie
4. Drivers van strategie: finance en interne organisatie
5. Omgevingsanalyse: bedrijfstak en internationalisering
6. Concurrentieanalyse en scenarioplanning
7. Gedachtescholen van strategie: van planning naar dynamiek
8. Waardecreatie en strategie
9. Strategische optie
10. Groei en strategisch management
11. Verandermanagement en strategierealisatie

Literatuur
Illustratieverantwoording
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Strategie en Management