Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Meesterlijk organiseren

Handreikingen voor ondernemende managers

Gebonden Nederlands 2007 9789013041026
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 5640Hoogste positie: 164
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

U wilt meer greep krijgen op wat er speelt in uw organisatie. U wilt een goede relatie met uw medewerkers. U wilt veranderingen soepel doorvoeren. U heeft echter geen handig model bij de hand om uw ambities te helpen realiseren.

In 'Meesterlijk organiseren' vindt u de modellen en managementconcepten die hun waarde in de praktijk van profit- én non-profitorganisaties ruimschoots hebben bewezen. Met 'Meesterlijk organiseren' heeft u de toepasbare modellen van grote meesters van het management als Drucker, Kotter, Mintzberg, Covey, Galbraith, Porter overzichtelijk bij elkaar en altijd bij de hand.

Managers en ondernemers kunnen met de helder geformuleerde en praktische handreikingen in dit boek hun ideaal verwezenlijken: Meesterlijk organiseren.

Specificaties

ISBN13:9789013041026
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:423
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:29-9-2012
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Meesterlijk organiseren
José Otte | 16 mei 2013
Meesterlijk organiseren van Rudy Kor, Gert Wijnen en Mathieu Weggeman geeft antwoord op vragen als: is een cultuuromslag mogelijk? Hoe analyseer je de omgeving? Wat is goed leiderschap? Het is een boek met helder omschreven managementmodellen die leiders van organisaties kunnen helpen bij het uitvoeren van hun taak. De modellen zijn bovendien aangevuld met voorbeelden.
Lees verder
recensie
Meesterlijk organiseren
Eric van Arendonk | 16 september 2008
'Handreikingen voor ondernemende managers.' Nog nooit ben ik het zo eens geweest met een titel. Rudy Kor, Gert Wijnen en Mathieu Weggeman zijn er in geslaagd een heus naslagwerk te schrijven over organisaties, managen, veranderen en alles wat je daar omheen kunt verzinnen. 'Meesterlijk organiseren' telt ruim vierhonderd pagina's maar dat heb je tijdens het lezen niet in de gaten. In zestien hoofdstukken voeren de auteurs u langs de belangrijkste theorie, aangevuld met de nodige praktijkvoorbeelden.
Lees verder
recensie
Meesterlijk organiseren
Rob Beltman | 27 juni 2007
Een bepaald gevoel van rust straalt al meteen af van de kaft van het boek 'Meesterlijk organiseren'. Het ademt klasse en degelijkheid en dat is precies wat je mag verwachten van een tijdloos boek dat de visie van de grootste organisatiedenkers bundelt. Dat het onderwerp toch niet zo tijdloos is, blijkt uit het feit dat dit alweer de zesde, geheel herziene druk is. 
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
14 stemmen
8
6
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

achtergrond
DOR met de juiste dosis ESH
Pierre Pieterse 2 juli 2013 Management in honderd boeken, een soort Body of Knowledge and Skills van gestolde managementkennis, kan dat? Ja. Elke maand selecteren we een boek uit een blok van tien zodat we in december met het bespreken van de nummer 1 de ‘BOKS van 2013’ compleet hebben.

Over Rudy Kor

Rudy Kor (1953) is Groninger, organisatieadviseur en auteur van diverse managementboeken. Als senior-partner, was hij werkzaam bij het organisatieadviesbureau TwynstraGudde. Hij startte zijn werkzame leven bij Philips in Eindhoven. Zijn passie ligt in het enerzijds reduceren van complexiteit van organisatiekundige vraagstukken en anderzijds bij het overdragen van kennis hierover, op zo’n manier dat het betrokkenen energie geeft. In zijn advieswerk richt hij zich in het bijzonder op twee onderwerpen: projectmanagement en organisatieontwerp. Hij ondersteunt organisaties bij het slim managen van projecten met aandacht voor onderwerpen als resultaatgerichtheid en inrichting van de projectorganisatie. Zijn tweede aandachtsgebied is organisatieontwerp, met als opgave het op elkaar afstemmen van ontwerpvariabelen als strategie, structuur, personeel, managementstijl en cultuur. Rudy is onder meer (co)auteur ‘Meesterlijk organiseren’ (Rudy Kor, Mathieu Weggeman en Ger Wijnen); ‘Werken aan projecten – tien stappen naar project succes’ (meer dan 70.000 verkochte exemplaren), Projectmatig Weerken bij de hand (ruim 40.00 verkochte exemplaren) en het ‘Project Canvas’ (Rudy Kor, Jo Bos en Theo van der Tak). Het Project Canvas verscheen ook in het Duits. Een tweetal boeken die hij samen met Gert Wijnen schreef zijn in het Chinees en Engels verschenen. Zijn opvatting over management wordt goed verwoord in de titel van één van zijn boeken: ‘Managen is gewoon doen’.

Andere boeken door Rudy Kor

Over Gert Wijnen

Gert Wijnen is als organisatieadviseur verbonden aan Twynstra Gudde – management consultants in Amersfoort. Hij heeft zich gespecialiseerd in project- en programmamanagement. In de achterliggende twintig jaar heeft hij hierover veel trainingen en startbijeenkomsten begeleid. Daarnaast heeft hij diverse (industriële , dienstverlenende en overheids-)organisaties geholpen bij het professionaliseren van het managen van unieke opgaven. Hij besteedt, naast het doorlichten, starten en begeleiden van unieke opgaven, een belangrijk deel van zijn tijd aan het professionaliseren van (interne en externe) organisatieadviseurs. Hij schreef samen met Rudy Kor en Mathieu Weggeman onder meer 'Ondernemen binnen de onderneming' en Verbeteren en vernieuwen van organisaties. Gert Wijnen en Rudy Kor schreven samen 'Het managen van unieke opgaven' en 'Managing Unique Assignments'. Gert schreef samen met Peter Storm en Willem Renes het boek 'Projectmatig werken'. In 1997 schreef hij een boek over 'Multi Project Management'.

Andere boeken door Gert Wijnen

Over Mathieu Weggeman

Prof.dr.ir. M.C.D.P. Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven (www.tue.nl). Daarnaast is hij strategic associate van Squarewise, Amsterdam (www.squarewise.com) en voert hij een eigen praktijk als bestuursadviseur. In zijn adviespraktijk houdt Weggeman zich onder meer bezig met het ontwerpen van de inrichting en besturing van professionele organisaties, het faciliteren van een innovatie- en kennisvriendelijke cultuur, de productiviteit van Werknemer 2.0 en het stimuleren van de esthetiek van werkprocessen. Mathieu Weggeman is ingenieur, hoogleraar organisatiekunde aan de TU/e, bestuursadviseur, lid van de Raad voor Cultuur, van de RvT van Buurtzorg Nederland en van de RvC van Brainport Development in Eindhoven.

Andere boeken door Mathieu Weggeman

Inhoudsopgave

1. Kijken: de (ongrijpbare) organisatie begrijpen
2. Doelen stellen: over missies en doelen
3. Organiseren: het inrichten van een organisatie
4. Strategie: nadenken over de weg
5. Managementstijl: iets gedaan krijgen voor en door mensen
6. Systemen: ontwerpen van regels en procedures
7. Personeel: zorgen voor medewerkers
8. Cultuur: zorgen voor gemeenschappelijke waarden
9. Structuur: afstemmen van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden
10. Realiseren: waarde toevoegen
11. Prestaties meten: beoordelingscriteria voor organisaties
12. Veranderen: soms verbeteren en soms vernieuwen
13. Veranderen: een kwestie van kleur (be)kennen
14. Meervoudig kijken: het betrekkelijke (in)zien van organisaties
15. Reflecteren: het betrekkelijke van organiseren
16. Leidinggeven: het betrekkelijke van managen

Bijlage: Organisatiediagnose in elf vragen
Literatuur
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Meesterlijk organiseren