Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

In onze tijd

Leven in het Calamiteitperk

Paperback Nederlands 2023 9789021342603
Nog niet verschenen, verwacht op 18‑04‑2024
24,99

Samenvatting

De afgelopen eeuwen leek de geschiedenis zich te voltrekken van behoorlijk belabberd naar alsmaar beter. De technologische vooruitgang, de menselijke grip op de natuur en de wereldwijde verbondenheid hebben geleid tot een hoogtepunt in termen van welvaart, comfort en levensverwachting. Maar deze ontwikkelingen bleken een schaduwzijde te hebben. Technologische vooruitgang heeft steeds destructievere wapens voortgebracht.

De menselijke grip op de natuur heeft geleid tot ecologische ontwrichting. En de hyperconnectiviteit legt niet alleen kwetsbaarheden bloot, maar ook tal van nieuwe manieren om elkaar dwars te zitten. Langzamerhand is onze wereld wankel geworden.

Filosoof en cabaretier Tim Fransen onderzoekt ons huidige tijdsgewricht. Hij vraagt zich af: hoe heeft het vooruitgangsgeloof ons misleid. Hoe herstellen we onze maatschappelijke fundamenten? Wat betekent vrijheid nou echt? Maar ook: wat is het belang van een natiestaat in een gemondialiseerde wereld? Met behulp van verrassende denkers neemt hij de lezer op sleeptouw. Om gezamenlijk uit te komen bij nieuwe vormen van weerbaarheid en hoop.

Specificaties

ISBN13:9789021342603
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:352
Druk:1
Verschijningsdatum:18-4-2024
ISSN:

Over Tim Fransen

Tim Fransen (1988) is cabaretier, schrijver en filosoof. Voor zijn cabaretprogramma's ontving hij verschillende prijzen. Zijn debuutvoorstelling 'Het failliet van de moderne tijd' werd bekroond met de cabaretprijs Neerlands Hoop en met zijn tweede voorstelling, 'Het kromme hout der mensheid', won hij de Poelifinario. Van zijn hand verschenen eerder 'Brieven aan Koos' (2018) en Het leven als tragikomedie (2019), het essay voor de Maand van de Filosofie.

Andere boeken door Tim Fransen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        In onze tijd