Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ik ben oké. Jij bent een sukkel

Paperback Nederlands 2010 9789022993781
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Betweterige schoonzus, bemoeizuchtige baas of onhandelbaar kind? Stop ze te veranderen. Ze zijn wie ze zijn. En dat zal altijd zo blijven. Is dat erg? Nee. Denk het om. Ze zijn je goudmijn. Na de bestseller 'Ja-maar wat als alles lukt?, Huh?'! en 'Omdenken' is Berthold Gunster terug met een boek over een onderwerp wat iedereen zal aanspreken: relaties.

We hebben er elke dag mee te maken. Ze kunnen een bron zijn van stress en verdriet. Maar goede relaties zijn ook datgene wat ons vrolijk en gelukkig maakt.

In 'Ik ben oké jij bent een sukkel' past Berthold Gunster de theorie van het omdenken toe op relaties, zowel in zakelijke als privésituaties. Het doel is om een voor beide partijen waardevolle relaties te creëren. Al kan het in sommige gevallen betekenen dat de relatie beter kan worden beëindigd.

Specificaties

ISBN13:9789022993781
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:290
Uitgever:AW Bruna
Druk:1
Verschijningsdatum:16-10-2010
ISSN:
Jongbloed:Diversen

Expertrecensies (2)

Ik ben oké. Jij bent een sukkel
Joke Verplanke | 27 september 2013
Het is een boek met een even aanlokkelijke als intrigerende titel: Ik ben OK, jij bent een sukkel. Berthold Gunster is van huis uit theatermaker en regisseur. Hij heeft een aantal boeken geschreven over het fenomeen 'om-denken'. Dat is een manier van denken waarbij je kijkt naar wat er is, en niet naar wat er zou móeten zijn. Hiermee maak je de omslag van 'ja-maar'- gedrag naar 'ja-en'-gedrag. Het boek is bedoeld om patronen (van 'ja-maar') te onderkennen en om te draaien. Doel is om echt contact te krijgen met iemand, om verbinding te maken.
Lees verder
Ik ben oké. Jij bent een sukkel
Marius van Rijswijk | 31 mei 2011
Allereerst: dit moet u gelezen hebben! 'Ik ben oké jij bent een sukkel' gaat over - zoals de auteur het zelf beschrijft - omdenken in zakelijke en persoonlijke relaties. Het boek geeft inzicht in hoe we, in eigenlijk elke situatie, geneigd zijn volgens een vast patroon te reageren terwijl dat niet altijd de meest effectieve manier van reageren is. Het boek geeft nieuwe inzichten in hoe we situaties kunnen 'omdenken' oftewel hoe we anders kunnen reageren, waardoor we de situatie effectief ten positieve kunnen keren.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
8 stemmen
7
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Berthold Gunster: ‘Veranderen is eigenlijk de normale staat der dingen’
Ronald Buitenhuis 27 januari 2011 Berthold Gunster is grondlegger van de Ja-maar filosofie. Hij borduurt verder door op dat thema in zijn nieuwste boek met de ietwat curieuze titel Ik ben oké, jij bent een sukkel. Over spiegelen, omdenken, omspiegelen en vastdenken. Hetgeen uiteindelijk leidt tot de omdenkende slotconclusie: ‘Ik ben oké en jij bent een goudmijn.’

Inhoudsopgave

I Ja maar
Sukkel
Serendipiteit
Omdenken
Praktijk
Wetenschap

II Omspiegelen
Afstemmen
Gedrag
Emoties
Identiteit
Intentie

III Omspiegelen
Patronen
Rolverwisselen
Omkeren
Bekrachtigen
Respecteren

IV Wat als alles lukt?
N5
Koek
Send

Literatuur
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ik ben oké. Jij bent een sukkel