Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek communicatiestrategie

Agile methode voor strategieontwikkeling

Paperback Nederlands 2020 9789024408306
Verkooppositie 391
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Hoe ontwikkel je eenvoudig een communicatiestrategie? Zonder dikke boekwerken om de strategie te bepalen en eindeloze reeks slides om de strategie te presenteren, maar simpelweg op 1 A4?

'Handboek communicatiestrategie' biedt het Strategisch Communicatie Frame, een methode om een communicatiestrategie te ontwikkelen op 1 A4. Het Frame schrijft niet voor wat je moet doen of welke strategie de beste is, maar helpt je om de juiste vragen te stellen en dwingt je om na te denken hoe communicatie optimaal kan bijdragen aan strategische keuzes in de organisatie.

Het boek is opgebouwd in twee delen. Deel 1 geeft de onderbouwing van strategie en communicatie, en legt de methode van het Frame uit. Deel 2 laat zien wat de verschillende bouwstenen van het Frame inhouden en hoe je ze vult; in elk hoofdstuk staat steeds een bouwsteen centraal, waaraan middels een overkoepelende voorbeeldcase invulling wordt gegeven.

Inclusief:
- een checklist waarmee de student de bouwsteen invult;
- een voorbeeld (einde hoofdstuk) van hoe de bouwsteen zou kunnen worden ingevuld;
- per bouwsteen tips uit de praktijk van professionals.

Stapsgewijs helpt dit vlot en toegankelijk geschreven boek de lezer om de bouwstenen van het Strategisch Communicatie Frame toe te passen voor de eigen organisatie of opdrachtgever. Het biedt volop achtergrondinformatie, tools, voorbeelden, en tips van professionals om zelf een strategie te ontwikkelen.

Het boek is bestemd voor derde- en vierdejaars hbo studenten die een communicatieopleiding volgen en ook communicatieprofessionals die agile willen werken vinden er veel bruikbare informatie in. Eveneens goed inzetbaar in cursorisch onderwijs.

Specificaties

ISBN13:9789024408306
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:26-10-2020

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Betteke van Ruler

Betteke van Ruler is emeritus hoogleraar corporate communicatie en communicatiemanagement. Zij heeft een lange carrière achter de rug, eerst als communicatieprofessional, daarna als docent communicatie in het hbo, en sinds 1996 als wetenschapper. In de loop van de tijd heeft zij talloze boeken en artikelen gepubliceerd over communicatiemanagement en over de professionals in het communicatievak Door de internationale vereniging van communicatie-wetenschappers, International Communication Association, is Van Ruler in mei 2018 benoemd tot Fellow, een erkenning van de bijzondere wetenschappelijke bijdragen aan het brede onderzoeksgebied van de communicatie.

Andere boeken door Betteke van Ruler

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek communicatiestrategie