Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

Procescanvas

Samen werken aan betere processen

Gebonden Nederlands 2020 9789024434725
Verkooppositie 1131Hoogste positie: 119
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Het Procescanvas is een krachtig instrument voor het werken aan een betere organisatie. Het helpt je processen sneller, beter, goedkoper en verantwoorder te maken en te houden.

Steeds meer organisaties beseffen dat ze op een heel andere, veel horizontalere manier moeten gaan organiseren. Ze zien in dat het proces van waardecreatie de motor van hun bedrijf is, en dat daarbij zelfsturing te verkiezen is boven hiërarchie en controle. Maar de transitie naar een zelfsturende, procesgerichte organisatie komt niet vanzelf.

Het procescanvas biedt je precies de structuur die nodig is. Het is een krachtig instrument voor het werken aan een betere organisatie. Het helpt je processen sneller, beter, goedkoper en verantwoorder te maken en te houden. Procescanvas geeft inzicht in het nut en de noodzaak van betere processen. De auteurs beschrijven tal van voorbeelden uit de praktijk en leggen daarbij de link met Lean, zelfsturende teams en klantreizen. Ze laten zien hoe deze principes op elkaar aansluiten én hoe ze elkaar kunnen versterken.

"Processen lopen niet vanzelf als ze geen aandacht krijgen. Als je niets doet, holt je organisatie achteruit. Als je ze beetpakt en aandacht geeft, zijn ze het verborgen goud."

Specificaties

ISBN13:9789024434725
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:176
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:10-11-2020
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

Procescanvas - 'Veel diepgang en kennis over processen'
Nora Ghaoui | 7 januari 2021
Wie aan de slag wil met processen verbeteren kan een goede routekaart gebruiken. Renco Bakker c.s. hebben die routekaart vormgegeven in Procescanvas, een boek vol handige technieken om direct toe te passen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

video
Denkraam voor duurzame procesverandering
Renco Bakker 12 april 2022 Renco Bakker schreef samen met zijn collega's het Procescanvas, met daarin de drie kernvragen voor een succesvolle procesverandering. In de Bookchat vertelt hij hierover aan de hand van een voorbeeld uit de praktijk. 
preview
Procescanvas - Samen werken aan betere processen
Renco Bakker 24 november 2020 Het gebeurt vaker wel dan niet; managers die in een hutje op de hei een prachtig plan bedenken voor verbetering of verandering binnen hun organisatie, die vervolgens na veel pijn en moeite moeten constateren dat de investering bij het implementeren ervan ergens halverwege de organisatie is blijven hangen.

Over Renco Bakker

Ing. Renco J.M. Bakker (1969) is managing director van BPMConsult, een organisatie-adviesbureau gericht op procesmanagement. Hij houdt zich bezig met organisatie-inrichtings en veranderingsvraagstukken, gericht op een betere horizontale prestatie van organisaties. Hij begeleidt diverse organisaties bij interventies op horizontaal denken, construeren, besturen en samenwerken, vanuit verschillende achtergronden, zoals ISO 9000, Lean, het INK managementmodel en procesgericht werken.

Andere boeken door Renco Bakker

Over Willem Spronk

Drs. Willem Spronk (1980) is adviseur bij BPMConsult, een organisatieadviesbureau gericht op procesmanagement. Hij heeft een achtergrond in Bedrijfskunde (HRM) en Sociale Psychologie. Hij schrijft met enige regelmaat artikelen over de toepassing van kwaliteits- en procesmanagement. Als consultant richt hij zich op het begeleiden van organisaties en samenwerkingsverbanden bij verandertrajecten waarbij procesgericht werken centraal staat.

Andere boeken door Willem Spronk

Inhoudsopgave

Voorwoord 7
Introductie: Blinde vlek of verborgen goud? 8

1 Wat je moet weten om het procescanvas te begrijpen 19
2 Werken met het procescanvas 29
3 De noodzaak om te verbeteren 35
4 Waardestromen analyseren 49 5 De kloof overbruggen 77
6 Een procescanvas maken 101
7 Voorbeelden van procescanvassen 121
8 Procesmanagement in vogelvlucht 129
9 Het procescanvas in zijn context 139

Bijlage: Process Canvas in English 162

Noten 164
Literatuur 168
Over de auteurs 172

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Procescanvas