Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , e.a.

Handboek psychopathie en de antisociale persoonlijkheidsstoornis

Paperback Nederlands 2021 9789024441655
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De begrippen psychopathie en antisociale-persoonlijkheidsstoornis in de wetenschap
Sinds de begrippen 'psychopathie' en 'antisociale-persoonlijkheidsstoornis' in het wetenschappelijke discours geïntroduceerd zijn, hebben ze geleid tot een grote wetenschappelijke aandacht. Diagnostische instrumenten zijn ontwikkeld, theoretische modellen opgesteld, diagnostische instrumenten gevalideerd en behandelingen toegepast. Bovendien worden deze begrippen steeds vaker gebruikt binnen forensische en rechterlijke contexten en hebben deze toepassingen vaak ernstige consequenties voor de personen die het label psychopathie of antisociale-persoonlijkheidsstoornis toebedeeld krijgen van professionals.

Eerste Nederlandse handboek over psychopathie en de antisociale-persoonlijkheidsstoornis
Momenteel is de wetenschappelijke literatuur over psychopathie en de antisociale-persoonlijkheidsstoornis zeer uitgebreid en divers. Opvallend is wel dat in het Nederlandse taalgebied een handboek over deze twee fenomenen tot op heden ontbrak, waardoor het voor professionals lastig was om een overzicht te krijgen van dit veld. Dit is vooral lastig, omdat in veel gangbare opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, klinisch psycholoog en psychiater amper aandacht wordt besteed aan deze twee fenomenen.

Handboek psychopathie en de antisociale persoonlijkheidsstoornis beoogt deze lacune in Nederland en België te verhelpen, zodat professionals in de ggz beter voorbereid zijn op effectiever diagnosticeren en behandelen van deze doelgroep. Gezien de prevalentie is het namelijk goed mogelijk dat ggz-professionals in hun werkzaamheden geconfronteerd worden met personen die hoog psychopathisch zijn of een antisociale-persoonlijkheidsstoornis hebben. Een beter begrip van psychopathie en de antisociale-persoonlijkheidsstoornis.

Ook hoopt de redactie dat Handboek psychopathie en de antisociale persoonlijkheidsstoornis eraan bijdraagt dat strafrechtelijke professionals zoals rechters, advocaten, officieren van justitie, de politie en de recherche, maar ook personeelsfunctionarissen bij banken, in het leger, de gezondheidszorg en het bedrijfsleven, een beter begrip krijgen van psychopathie en de antisociale-persoonlijkheidsstoornis.

Specificaties

ISBN13:9789024441655
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:568
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:22-7-2021
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Wim Canton

Wim Canton is vrijgevestigd psychiater en psychotherapeut, rapporteur pro Justitia en gedragsdeskundige bij de penitentiaire kamer van het Gerechtshof te Arnhem.

Andere boeken door Wim Canton

Over Daan van Beek

Daan van Beek is gepensioneerd forensisch klinisch psycholoog en zzp’er (hij houdt zich bezig met supervisie en consultatie op het gebied van forensische psychologie). Luk Gijs is gezondheidszorgpsycholoog/seksuoloog en verbonden aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de KU Leuven.

Andere boeken door Daan van Beek

Over Laurence Claes

Klinisch psychologe en gedragstherapeute Laurence Claes is als hoogleraar verbonden aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de KU Leuven en de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen.

Andere boeken door Laurence Claes

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek psychopathie en de antisociale persoonlijkheidsstoornis