Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Confrontaties met compassie

Meeleven vraagt moed

Paperback Nederlands 2021 9789024443161
Nog niet verschenen, verwacht op 16‑09‑2021
23,50

Samenvatting

Over de moed die hulpverlenen én hulp ontvangen vragen

Dit boek zindert van compassie. Het is geschreven door iemand die allerlei ervaringen in zijn leven heeft omgesmolten tot levenswijze inzichten, schrijft Aart Mak in het voorwoord van dit boek. Compassievraagstukken vormen een belangrijk aandachtsveld van alle soorten hulpverleners, onder wie (para)medici, coaches, trainers, geestelijk verzorgers en mantelzorgers. In dit boek komen vijftien van hen aan het woord over confrontaties met compassie en over moed in hun meeleven.

Pieter Grimbergen maakt de lezer deelgenoot van zijn inspiratiebronnen en vertelt over compassie en knelpunten, aan de hand van eigen casussen en van zijn gasten. Openhartig, warm, kwetsbaar én krachtig. Diverse kunstuitingen dienen hier als reflectie: schilderijen met de piëta als oorsprong, gedichten om de compassiewerkers te introduceren en per hoofdstuk een passend pianowerk.

Dit boek geeft geen stappenplan, geen adviezen of uitgestippelde paden, maar nodigt de lezer – gever óf ontvanger van hulp – uit om zijn vragen over compassie lief te hebben en ermee aan de slag te gaan.

'Op gepassioneerde wijze neemt Pieter Grimbergen je mee naar waar compassie geleefd wordt. Daar waar het schuurt en waar de kracht zit. De moed van het lezen waard.' – Mariska Cornelissen, Brené Brown-gecertificeerd coach, auteur

Specificaties

ISBN13:9789024443161
Trefwoorden:compassie, meeleven
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:16-9-2021
Hoofdrubriek:Psychologie

Over Pieter Grimbergen

Pieter Grimbergen maakte in 2012 om gezondheidsredenen een carrièreswitch van concertpianist naar coach voor mensen met tegenslag in gezondheid. Hij schreef eerder het boek Zorg zingeving en waardigheid, dat in de vakpers mooie recensies oogstte en onderdeel is geworden van de bibliotheek van de Henri Nouwen Society University Toronto.

Andere boeken door Pieter Grimbergen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Confrontaties met compassie