Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Stress-sensitief werken in het sociaal domein

Inzichten en praktische handvatten voor hulp- en dienstverleners

Paperback Nederlands 2020 9789036824323
Voormalig top 100Totaal 26 dagen
Verkooppositie 4622Hoogste positie: 84
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek helpt professionals in het sociaal domein om cliënten met chronische stress beter te ondersteunen. Ook is het boek geschikt voor managers, (dienst)directeuren en voor studenten Social Work, MWD, SJD en SPH.
Stress-sensitief werken in het sociaal domein. Inzichten en praktische handvatten voor hulp- en dienstverleners beschrijft hoe chronische stress denken en gedrag ontregelt. In een theoretische inleiding wordt toegelicht hoe het komt dat mensen die in chronische stress leven vaker afspraken vergeten, niet vanzelfsprekend in actie komen en meer moeite hebben hun emoties en verlangens te reguleren. Er wordt uitgelegd hoe het komt dat chronische stress mensen lijkt te gijzelen in hun problematiek. Aan de hand van praktische casuïstiek wordt uitgewerkt wat deze inzichten betekenen voor de publieke hulp- en dienstverlening op terreinen als de re-integratie, jeugdhulpverlening, thuisbegeleiding, schuldhulpverlening, wijkteams en het maatschappelijk werk.
Het boek laat zien wat de inzichten betekenen voor bijvoorbeeld de inrichting van ontmoetingsruimten, schriftelijke communicatie en gespreksvoering. Ook vindt u informatie over de waarde van het geven van beloningen, psycho-educatie over stress en instrumenten die cliënten kunnen helpen om (lange)termijndoelen te stellen en die doelen te bereiken. Naast beschrijvingen over de mogelijkheden om de hulp- en dienstverlening effectiever in te richten, krijgt u praktische tips om direct mee aan de slag te gaan.
De redactie van het boek wordt gevormd door Nadja Jungmann, lector Schulden en Incasso aan de Hogeschool Utrecht en trainer bij Social Force, Peter Wesdorp, trainer en adviseur bij WhatWorks en specialist op het terrein van de sociale zekerheid en Tamara Madern, lector Schuldpreventie en Vroegsignalering aan eveneens de Hogeschool Utrecht en zelfstandig adviseur en trainer.

Specificaties

ISBN13:9789036824323
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:234
Druk:1
Verschijningsdatum:13-2-2020
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Stress-sensitief werken in het sociaal domein - ‘Toegankelijk en bruikbaar’
Amber Zwartbol | 29 november 2021
Stress-sensitief werken in het sociaal domein is geschreven voor professionals in het sociaal domein. De auteurs bieden professionals handvatten om hun dienst- en hulpverlening aan mensen met chronische stress nog effectiever vorm te geven. Ook richten de auteurs van dit boek zich op managers, (dienst)directeuren en studenten Social Work, MWD, SJD en SPH.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Nadja Jungmann

Nadja Jungmann is Lector Schulden en Incasso aan de Hogeschool Utrecht en bijzonder hoogleraar Schuldenproblematiek aan de Universiteit van Amsterdam. Haar huidige onderzoeksprogramma is gericht op het inzichtelijk maken van de (on)mogelijkheden van huishoudens om een gezonde financiële huishouding te voeren. Naast haar werk als lector en professor, is ze trainer bij SocialForce en werkt ze als organisatieadviseur.

Andere boeken door Nadja Jungmann

Over Tamara Madern

Tamara Madern is lector Schuldpreventie en Vroegsignalering en directeur Instituut voor Recht, beide aan de Hogeschool Utrecht. Ook werkt ze als zelfstandig adviseur. Tamara werkte hiervoor jaren bij het Nibud, o.a. als budgetconsulent en wetenschappelijk medewerker. Het onderzoek van Tamara richt zich op innovaties in de schuldpreventie en het beter begrijpen en ondersteunen van mensen met schulden.

Andere boeken door Tamara Madern

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Stress-sensitief werken in het sociaal domein