Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mevrouw de bestuurder

Diversiteit in leiderschap in de zorg

Paperback Nederlands 2022 9789036828734
Voormalig top 100Totaal 50 dagen
Verkooppositie 1515Hoogste positie: 42
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Vrouwen hebben het leiderschap in de gezondheidszorg een wending gegeven. Er klinkt een ander geluid: van concurrentie naar samenwerken, van politiek-strategisch opereren naar sturen op inhoud, van solistisch besturen naar besturen in teams. Doordat er meer vrouwelijke bestuurders zijn gekomen, hebben ze onmiskenbaar een belangrijke bijdrage geleverd aan nieuwe vormen van leiderschap.

In dit boek delen twintig vrouwelijke zorgbestuurders hun persoonlijke ervaringen. Vrouwelijke bestuurders van het eerste uur, zij-instromers uit de politiek en het bedrijfsleven, vrouwen met een bi-culturele achtergrond én de nieuwe generatie vertellen aan zorgbestuurder Anita Wydoodt openhartig over hun loopbaan, de barrières en vooroordelen die ze tegenkwamen en de kansen die ze namen.

De gezondheidszorg wordt vaak beschouwd als een sector die achterloopt op het bedrijfsleven. Maar op het gebied van diversiteit en teamleiderschap kunnen andere sectoren juist van de gezondheidszorg leren. Daarom is dit boek niet alleen relevant en interessant voor toekomstige bestuurders en leidinggevenden in de gezondheidszorg, maar voor iedereen met de ambitie en wens zichzelf tot een leider van de toekomst te ontwikkelen.

Specificaties

ISBN13:9789036828734
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:29-9-2022
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Mevrouw de bestuurder - ‘Mooie voorbeelden van vrouwelijke bestuurders’
Christel Deckers | 18 november 2022
Met een knipoog naar de titel begon ik, als vrouwelijke interim bestuurster in de zorg, ‘Mevrouw de bestuurder’ te lezen. In het boek staan 20 vrouwen (met foto) en één man (zonder foto). Het zijn allemaal bestuurders of gewezen bestuurders in de zorg. Een aantal van hen, waaronder Hans, zijn mijn (oud) collega’s.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Anita Wydoodt

Dr. Anita Wydoodt is lid van de raad van bestuur van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, voorheen o.a. bestuurder bij het Meander MC en verkozen tot vrouwelijk bestuurder van 2013.

Andere boeken door Anita Wydoodt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mevrouw de bestuurder