Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Personeelsmanagement met MyLab NL

Basisboek voor de (toekomstig) leidinggevende

Paperback Nederlands 2022 9789043039000
Verkooppositie 3830Hoogste positie: 3830
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Een organisatie kan zich onderscheiden door haar mensen. Kwaliteit, enthousiasme, ervaring, bevrediging halen uit het werk, het gevoel goed te worden behandeld: al deze aspecten hebben invloed op de productiviteit van werknemers, en daarmee op het voortbestaan van de organisatie. Personeelsmanagement gaat over het omgaan met en leidinggeven aan mensen. Daarbij is het uitgangspunt dat élke manager idealiter een humanresourcesmanager is, die baat heeft bij het bestuderen en toepassen van de juiste instrumenten om mensen aan te sturen.

Door de integrale aanpak, bedrijfskundige opzet en vele actuele voorbeelden en cases is dit een compleet en praktisch boek dat studenten voorbereidt op de praktijk. Hierbij zijn verschillende elementen die in de praktijk met elkaar te maken hebben ook in het boek aan elkaar gekoppeld.

Personeelsmanagement laat studenten bovendien nadenken over ethiek. Maatschappelijke bewustwording is immers van groot belang. Daarbij is er ook veel aandacht voor data science, IT-ontwikkelingen in hrm, duurzaamheid en diversiteit.

Omdat elke goede manager een humanresourcesmanager is en inzicht moet hebben in hrm-vraagstukken, is dit boek geschreven voor alle studenten in het hoger onderwijs die op een bepaald punt in hun carrière leiding zullen gaan geven aan anderen.

Specificaties

ISBN13:9789043039000
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:324
Druk:1
Verschijningsdatum:14-6-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Danny Brouwer

Danny Brouwer is werkzaam als docent Bedrijfskunde en manager aan de HAN. Daarnaast was hij ruim vijftien jaar hoofdredacteur van de Nederlandstalige editie van het boek Personeelsmanagement van auteur Luis Gómez-Mejía.

Andere boeken door Danny Brouwer

Over Joost Seijsener

Joost Seijsener is interim-manager en heeft jarenlange ervaring in het werkveld als hr- en algemeen manager. Hij schreef het e-book Mensen erbij, W&S 3.0 voor werkgevers. Daarnaast doceert hij Business IT Management en hrm, voornamelijk aan de Hogeschool Utrecht, en is hij werkzaam als stagebegeleider.

Andere boeken door Joost Seijsener

Over Ilja van Driel

Ija van Driel heeft zijn eigen advocatenkantoor en is werkzaam als advocaat met arbeidsrecht als een van zijn specialisaties. Naast zijn werk als advocaat is hij tuchtrechter bij het Nederlands Handbal Verbond.

Andere boeken door Ilja van Driel

Over Sjoerd van den Heuvel

Sjoerd van den Heuvel is werkzaam als Associate Professor en onderzoeker op het gebied van People Analytics en data driven business aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is hij een veelgevraagd international keynote speaker.

Andere boeken door Sjoerd van den Heuvel

Inhoudsopgave

Voorwoord
Over de auteurs
Inleiding

Deel 1 Weten
1 Het herkennen en doorgronden van personeelsbeleid
2 De organisatie van het personeelsmanagement
3 Arbeidsinhoud
4 Arbeidsomstandigheden
5 Arbeidsrelaties
6 Arbeidsvoorwaarden

Deel 2 Doen
7 Doorstroom
8 Uitstroom
9 Instroom

Epiloog
Begrippenlijst
Bronnenlijst
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Personeelsmanagement met MyLab NL