Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Denkend aan Nederland

Over geschiedenis, nationaliteit en politiek

Gebonden Nederlands 2019 9789044641110
Nog niet verschenen, verwacht op 28‑02‑2022

Samenvatting

Denkend aan Holland zag de dichter Marsman brede rivieren door oneindig laagland gaan. Voor zijn oog verschenen populieren, boerderijen, kerktorens en hoge luchten. Het zijn iconische beelden van dit land. Het is ook een beperkt beeld, want Holland is Nederland niet. Voor veel nationale voorstellingen en herinneringstrajecten zijn historici verantwoordelijk.

Maar historici zijn er tevens om vragen te stellen aan die ingeprente beelden van geschiedenis, nationaliteit en politiek. Wat is eigenlijk de Nederlandse geschiedenis? Wie horen daarbij en waarom? Wat klopt er van de voorstellingen van Nederland als tolerant, burgerlijk en democratisch land? Hoe nationaal is het parlement als vertegenwoordigend instituut?

Welke plaats is er voor emotie in de politiek? Het zijn actuele kwesties, met een historisch antwoord. Remieg Aerts neemt de lezer mee in deze overdenkingen van de nationale geschiedenis en politiek, over een periode van twee, drie, vier eeuwen. Hij laat zien dat geschiedenis niet alleen gaat over het verleden, maar vooral over de manier waarop wij geschiedenis maken

Specificaties

ISBN13:9789044641110
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:420
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:28-2-2022
Hoofdrubriek:Geschiedenis

Over Remieg Aerts

Remieg Aerts is hoogleraar Politieke geschiedenis aan de Radboud Universiteit. Zijn onderzoek spitst zich vaak toe op aspecten van politieke cultuur en de sociaal-culturele inbedding van de politiek. Bij Boom uitgevers Amsterdam verschenen o.a. 'In dit Huis' (2015) en 'Land van kleine gebaren' (2013).

Andere boeken door Remieg Aerts

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Denkend aan Nederland