Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Scrum voor Dummies

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2018 9789045355399
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Dé oplossing voor het uitlopen van projecten en overschrijden van budgetten. De principes van Scrum: wat het is en hoe het werkt.

Scrum helpt teams om op effectieve wijze te werken. Bovendien is deze projectmanagementmethode heel praktisch in een snel veranderende wereld; het biedt u de kans om snel en flexibel te zijn. Voor iedereen die Scrum wil leren kennen en toepassen, is dit het ideale hands-on boek. Het geeft u alle informatie, tips en adviezen om zelf met Scrum aan de slag te gaan.

Specificaties

ISBN13:9789045355399
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:184
Druk:9
Verschijningsdatum:26-2-2018
Hoofdrubriek:Projectmanagement

Expertrecensies (1)

Ook voor niet-IT-ers
Nienke van Oeveren | 24 januari 2014
Voor iedereen die Scrum wil leren kennen en toepassen, is dit het ideale hands-on boek. Hoe beoordelen lezers 'Scrum voor Dummies'? Daniel van den HovenPartner Manager EMEA Scrum voor Dummies is ideaal voor bedrijven die Scrum willen toepassen binnen hun organisatie.Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (4)

in_focus
Ook voor niet-IT-ers
Nienke van Oeveren 24 januari 2014 Voor iedereen die Scrum wil leren kennen en toepassen, is dit het ideale hands-on boek. Hoe beoordelen lezers 'Scrum voor Dummies'?
in_focus
Ook voor niet-IT-ers
Nienke van Oeveren 24 januari 2014 Voor iedereen die Scrum wil leren kennen en toepassen, is dit het ideale hands-on boek. Hoe beoordelen lezers 'Scrum voor Dummies'?
nieuws
Scrum: een goed voornemen
Bertrand Weegenaar 7 januari 2014 Het mag nog een paar dagen: goede voornemens. Als projectmanager niet zo gek om dit jaar eens in ‘scrum’ te duiken. In menig boek (bijvoorbeeld over de implementaties van ‘lean’) duikt 'scrum' op als methode te pas en te onpas op. Het volgende trio recente titels is een prima start van dit voornemen.
nieuws
Peopleware 3.0
Bertrand Weegenaar 19 september 2013 ‘The manager's function is not to make people work, but to make it possible for people to work.’ Voor veel onervaren projectmanagers van IT professionals is het boek Peopleware (uit 1990) van Tom DeMarco en Timothy Lister een belangrijk leerboek geweest. Misschien zelfs wel het belangrijkste leerboek. Wat DeMarco beschrijft voor IT professionals, is toepasbaar voor nagenoeg alle kenniswerkers. Maar dat terzijde.

Over Michael Franken

Drs. Michael Franken (1966) is een ervaren Agile Management Consultant en Enterprise Architect bij Zilverline, dat zich specialiseert in het helpen van organisaties om meer resultaat en plezier uit softwareontwikkeling te halen. Franken en zijn collega's coachen Albert Heijn, Havenbedrijf Rotterdam, SurfNet, KLM, Ripe NCC, Wehkamp en ONVZ om er een paar te noemen. Franken en zijn teams hebben veel succesvolle Scrum-projecten gedaan die door Jeff Sutherland uitgebreid gedocumenteerd zijn. Hij ontmoette Jeff Sutherland jaren geleden en haalde hem naar Nederland om ervaringen te delen en samen Scrum-trainingen te geven. Franken is de eerste Certified Scrum Trainer in Nederland en geeft regelmatig trainingen, lezingen en workshops over Scrum, Agile en softwareontwikkeling in het algemeen. Michael Franken is programmeur en vindt dat het mooiste vak ter wereld. Hij is verder oprichter van AgileHolland en adviseur en docent aan de masteropleiding Software Engineering aan de Universiteit van Amsterdam.

Andere boeken door Michael Franken

Inhoudsopgave

Voorwoord
Over de auteur
Dankwoord
Inleiding

Deel 1: De rollen
1. Wat Scrum is en hoe het werkt
2. De Product Owner
3. De Scrum Master
4. Het team

Deel 2: De lijsten
5. De Product Backlog
6. De Sprint Backlog
7. Definition of Done
8. Burndowns

Deel 3: De meetings
9. Sprint Planning
10. De Daily Scrum
11. Sprint Review
12. Sprint Retrospective
13. De sprint
14. Scrum met meerdere teams

Deel 4: Het deel van de tientallen
15. Tien redenen om Scrum te gebruiken
16. Tien adviezen voor je eerste Scrum project
17. Tien stappen om een Scrum project te starten
18. Tien tips voor het gebruik van Planning Poker

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Scrum voor Dummies