Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Werkelijk gebruik versus algemeen verhoudingsgetal

(Belgisch recht)

Paperback Nederlands 2023 9789046611937
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Gemengde en gedeeltelijke btw-belastingplichtigen moeten slechts voor een gedeelte van hun handelingen btw aanrekenen. Correlatief is hun recht op aftrek dan ook maar gedeeltelijk.

Wat zijn gemengde activiteiten? Wat zijn echter gemengde kosten? Dienen kosten toegewezen te worden aan een omzet of eerder aan de directe prijs van geleverde goederen of gepresteerde diensten?

In dit boek bespreken we de aftreksystemen voor gemengde en gedeeltelijke btw-belastingplichtigen. Hoe werkt de regel van het werkelijk gebruik? Hoe berekent men het algemeen verhoudingsgetal?

Dit gebeurt aan de hand van talrijke praktijkvoorbeelden en effectieve rekenvoorbeelden. Wanneer is het werkelijk gebruik voordeliger dan het algemeen verhoudingsgetal?

Vanaf 1 januari 2023 geldt er een nieuwe procedure bij de toepassing van de aftrek volgens de regel van het werkelijk gebruik.

Dit boek vormt dan ook dé praktische gids voor het berekenen van het recht op aftrek van vzw’s, openbare besturen en andere gemengde of gedeeltelijke btw-belastingplichtigen.

Specificaties

ISBN13:9789046611937
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:199
Druk:3
Verschijningsdatum:17-3-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is o.a. redactielid van Taxwin en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool (Odyssee). Kenmerkend voor zijn boeken en artikelen is de heldere analyse van de btw-vraagstukken.

Andere boeken door Stefan Ruysschaert

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Werkelijk gebruik versus algemeen verhoudingsgetal