Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Eigen kracht

begeleide zelfhulp in de geestelijke gezondheidszorg

Paperback Nederlands 2014 9789046904244
Verkooppositie 943Hoogste positie: 652
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Net als de samenleving is ook de geestelijke gezondheidszorg (ggz) sterk in beweging: zelfredzaamheid en eigen kracht spelen een steeds belangrijkere rol. Begeleide zelfhulp sluit aan bij deze ontwikkeling. De cliënt wordt minder afhankelijk van een hulpverlener en hij leert de vaardigheden waarmee hij zelf zijn inzichten kan verwerven.
Eigen kracht beschrijft het proces dat de cliënt eerst zelf en daarna met hulp van de praktijkondersteuner van de huisarts (poh-ggz) doorloopt: van hulpvraag naar actieplan tot uitvoering. Aan de hand van een doorlopende casus komt de psychiatrie van A tot Z aan bod en kan de cliënt zelfstandig of begeleid aan de slag met zijn hulpvraag.
Er is extra aandacht voor burn-out, verslavingszorg, culturele problematiek en de meldcode voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Ook wordt kritisch gekeken naar de nieuwe indeling van ggz in basis-ggz en gespecialiseerde ggz. Het boek bevat vele praktische schema's en oefeningen waardoor de lezer vertrouwd raakt met het paradigma van eigen kracht, de kracht van de persoonlijke stijl in het omgaan met stress en het voorkomen van psychische klachten, en de houding van hulpverleners die daarbij nodig is.
Eigen kracht is geschikt voor alle studierichtingen in de psychiatrie en in het bijzonder die opleiden tot spv en poh-ggz. Bovendien is dit boek zeer bruikbaar voor reeds werkzame hulpverleners en niet in het minst ook voor hun cliënten.
Dr. Peter C.A.M. den Boer is psychiater bij Arkin in Amsterdam. Hij werkte mee aan de opleiding voor poh-ggz aan de Hogeschool van Amsterdam. In 2006 promoveerde hij met een studie naar het resultaat van cognitieve zelftherapie, de methode die in dit boek beschreven wordt.

Specificaties

ISBN13:9789046904244
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:11-10-2014
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Eigen kracht