Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Culturele diversiteit in de klas

Paperback Nederlands 2016 9789046905036
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De culturele diversiteit van de Nederlandse samenleving verandert continu. Maar wat houdt 'culturele diversiteit' in? Hoe kunnen onderwijsinstellingen en leraren recht doen aan de diversiteit van hun klassen, van schoolpopulaties en van de samenleving als geheel? Hoe brengen zij dit over op leerlingen? Culturele diversiteit in de klas (voorheen Intercultureel onderwijs in de praktijk) vertaalt het zuiver omgaan met verschillen en overeenkomsten tussen mensen naar de dagelijkse praktijk in de klas.

Het boek bestaat uit drie delen. Deel I bevat een verkenning van de migratiegeschiedenis tot aan de huidige multiculturele samenleving. In het daaropvolgende theoretische deel krijgt de lezer sociaalpsychologische en sociologische inzichten in de multiculturele samenleving. In deel 3 staat de leraar centraal. Hoofdstuk 7 gaat in op culturele diversiteit in de klas: de inrichting van de school, samenstelling van de klas en de rol van de leraar. Hoofdstuk 8 slaat een brug naar deze praktijk door middel van opdrachten, simulaties en rollenspelen.

In deze zesde, geheel herziene druk zijn de hoofdstukken over de geschiedenis en demografische gegevens van Nederland geactualiseerd. Daarnaast zijn er praktische voorbeelden toegevoegd, evenals een geheel nieuw hoofdstuk over het multiculturaliteitsdebat. 'Culturele diversiteit in de klas' is geschreven voor studenten aan pabo's en lerarenopleidingen en voor leraren in het primair en voortgezet onderwijs.

Specificaties

ISBN13:9789046905036
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:181
Uitgever:Coutinho
Druk:6
Verschijningsdatum:9-1-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hans van der Heijde

Hans van der Heijde studeerde politicologie en werkt sinds 1990 als docent aan de lerarenopleiding van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Andere boeken door Hans van der Heijde

Over Luuk Kampman

Luuk Kampman is antropoloog en verbonden aan de lerarenopleider bij de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Andere boeken door Luuk Kampman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Culturele diversiteit in de klas