Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Effectief besturen van vrijwilligersorganisaties

een praktische gids

Paperback Nederlands 2018 9789046906132
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Een organisatie die met vrijwilligers werkt moet van alle markten thuis zijn. Een gezond financieel beleid, anticiperen op wet- en regelgeving, vrijwilligers aansturen en nieuwe vrijwilligers werven zijn daar maar enkele voorbeelden van.

Effectief besturen van vrijwilligersorganisaties behandelt alle aspecten van wat het besturen van of actief zijn binnen een vrijwilligersorganisatie inhoudt. De rechtsvorm en de aard van de organisatie komen aan bod, net als de verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden van het bestuur. Verder komt het omzetten van beleid in praktische werkzaamheden aan de orde en er is uitgebreid aandacht voor wat het werken met vrijwilligers inhoudt. Het deel over financiën gaat in op het aanvragen van subsidies, het werven van sponsoren en het organiseren van inzamelingsacties. In het hoofdstuk over communicatie en public relations wordt uitgelegd welke middelen en kanalen de organisatie kan inzetten voor promotie.

Effectief besturen van vrijwilligersorganisaties is een toegankelijk geschreven gids gebaseerd op inzichten uit de praktijk en gesprekken met enthousiaste vrijwilligers die iets willen betekenen voor hun medemens of omgeving.

Deze uitgave is bedoeld voor iedereen binnen vrijwilligersorganisaties, voor vrijwilligerscentrales en gemeenten die bezig zijn met het implementeren van vrijwilligersbeleid. Daarnaast is dit boek interessant voor opleidingen in het hoger beroepsonderwijs, met name voor sociale studies, sportopleidingen en hrm-opleidingen.

Specificaties

ISBN13:9789046906132
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:205
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:11-6-2018
Hoofdrubriek:Non-profit
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Tim 'S Jongers

Tim ’S Jongers (1981) is politicoloog, bestuurskundige en directeur van de Wiardi Beckman Stichting. Voor De Correspondent schrijft hij over armoede; van zijn boek Beledigende broccoli zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht.

Andere boeken door Tim 'S Jongers

Inhoudsopgave

Waarom dit boek?

1. Keuzes maken
2. Het bestuur
3. Beleid
4. Werken meet vrijwilligers
5. Financiën
6. Publiciteit en communicatie
7. Leiderschap en diversiteit

Begrippenlijst
Literatuur
Digitale bronnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Effectief besturen van vrijwilligersorganisaties