Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Projectmatig werken bij de hand

Handreikingen voor de deeltijdprojectleider

Paperback Nederlands 2009 9789013064070
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 388Hoogste positie: 38
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

U bent benoemd tot projectleider, maar waar moet u beginnen? Als u niet gewend bent in projecten te werken en er toch mee te maken krijgt, dan is de geheel herziene tweede druk van het boek Projectmatig werken bij de hand een uitstekende handleiding om uw project succesvol te realiseren.

Projectmatig werken bij de hand is hét boek voor de deeltijdprojectleider, ofwel degene die 'het project erbij doet'. Meestal werkt u in die situatie zelf ook mee aan het project en zit u niet te wachten op ingewikkelde formulieren, formats en processtappen. U wilt kennis die meteen is toe te passen. Dit boek geeft u antwoorden op vragen als:
- Wat moet ik doen nu ik benoemd ben tot projectleider?
- Hoe geef ik leiding?
- Waar moet ik beginnen?
- Wat moet er in een projectplan staan?
- Welke bevoegdheden heb ik nodig?

Het boek biedt veel praktische handreikingen die het u mogelijk maken het projectresultaat zonder veel gedoe op te leveren. Het helpt u effectief communiceren met teamleden en de directie. Korte, theoretische hoofdstukken leiden de handreikingen in.

Specificaties

ISBN13:9789013064070
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:159
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:6-2-2010
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Lezersrecensies

2.5 van de 5
4 stemmen
0
1
1
1
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Rudy Kor

Rudy Kor (1953) is Groninger, organisatieadviseur en auteur van diverse managementboeken. Als senior-partner, is hij werkzaam bij het organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Hij startte zijn werkzame leven bij Philips in Eindhoven. Zijn passie ligt in het enerzijds reduceren van complexiteit van organisatiekundige vraagstukken en anderzijds bij het overdragen van kennis hierover, op zo’n manier dat het betrokkenen energie geeft. In zijn advieswerk richt hij zich in het bijzonder op twee onderwerpen: projectmanagement en organisatieontwerp. Hij ondersteunt organisaties bij het slim managen van projecten met aandacht voor onderwerpen als resultaatgerichtheid en inrichting van de projectorganisatie. Zijn tweede aandachtsgebied is organisatieontwerp, met als opgave het op elkaar afstemmen van ontwerpvariabelen als strategie, structuur, personeel, managementstijl en cultuur. Rudy is onder meer (co)auteur ‘Meesterlijk organiseren’ (Rudy Kor, Mathieu Weggeman en Ger Wijnen). De meeste recente bijdruk van dit boek is van is van najaar 2017); ‘Werken aan projecten – tien stappen naar project succes’ (meer dan 70.000 verkochte exemplaren) en het recent verschenen ‘Project Canvas’ (Rudy Kor, Jo Bos en Theo van der Tak). Een tweetal boeken die hij samen met Gert Wijnen schreef zijn ook in het Chinees en Engels verschenen. Zie ook https://www.twynstraguddekennisbank.nl Zijn opvatting over management wordt goed verwoord in de titel van één van zijn boeken: ‘Managen is gewoon doen’.

Andere boeken door Rudy Kor

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Kies de juiste aanpak - De theorie
2. Organiseer een project - De theorie
3. Organiseer de betrokkenen - Handreikingen
4. Manage het project - De theorie
5. Start het project - Handreikingen
6. Realiseer het project - Handreikingen
7. Werk samen - De theorie
8. Organiseer de samenwerking - Handreikingen

Definities
Om verder te lezen
Over Rudy Kor

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Projectmatig werken bij de hand