Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf

Paperback Nederlands 2021 9789046907849
Voormalig top 100Totaal 91 dagen
Verkooppositie 680Hoogste positie: 22
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf biedt een onmisbare basis om een bedrijfskundig onderzoek op te zetten. Het onderzoek doen is hierbij geen doel op zich, maar een middel om op een informatie- of datagestuurde manier te werken aan bedrijfskundige vraagstukken.

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf is gebaseerd op het Integraal Model voor Praktijkgericht Onderzoek dat Jan Leen ontwikkelde voor het bedrijfskundig vakgebied. Het model koppelt de handelingscyclus aan de onderzoekscyclus en verbindt hiermee de wereld van de bedrijfskunde met de wereld van het onderzoek.

De hoofdstukken hebben betrekking op alle stappen die gezet worden tijdens het verrichten van praktijkgericht onderzoek. Van een opdracht verwerven, tot aan analyseren, concluderen en presenteren van de onderzoeksgegevens. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan diverse typen praktijkgericht onderzoek zoals beleidsondersteunend onderzoek en actieonderzoek. Het online studiemateriaal biedt kennisclips en powerpoints en voor docenten is ook een handleiding beschikbaar.

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf is onder andere geschikt voor studenten van bedrijfskundige opleidingen als Bedrijfskunde, Technische bedrijfskunde, Facility Management, Human Resource Management en Logistiek Management. Het is ook nuttig voor professionals die hun onderzoeksvaardigheden willen vergroten.

Deze derde herziening van Praktijkgericht onderzoek in bedrijf bevat een uitgebreidere uitwerking van het actieonderzoek. De indeling van de eerste hoofdstukken is gewijzigd, om beter aan te sluiten bij het proces dat hoort bij het uitvoeren van een opdracht. Het uitvoeren van een probleemanalyse heeft extra aandacht gekregen, omdat op basis hiervan belangrijke beslissingen genomen moeten worden. In de andere hoofdstukken zijn inzichten toegevoegd om bepaalde onderwerpen verder te verrijken. Ook de content op de website is waar nodig aangepast naar deze derde druk.

Jan Leen is docent aan de opleiding Bedrijfskunde van de Hogeschool van Amsterdam. Voor de stap naar het onderwijs is hij werkzaam geweest als onder andere zelfstandig organisatieadviseur en logistiek manager.

Jef Mertens is docent aan de Academie voor Business IT en Management van Avans Breda geweest.

Specificaties

ISBN13:9789046907849
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Uitgever:Coutinho
Druk:3
Verschijningsdatum:21-4-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jan Leen

Jan Leen is docent aan de opleiding Bedrijfskunde MER van de Hogeschool van Amsterdam.

Andere boeken door Jan Leen

Over Jef Mertens

Jef Mertens was docent aan de Academie voor Business IT en Management van Avans Breda. Tevens is hij auteur van 'Praktijkonderzoek voor bachelors'.

Andere boeken door Jef Mertens

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Methodisch werken
2. Een opdracht verwerven
3. De probleemanalyse
4. Beleidsondersteunend onderzoek
5. Actieonderzoek
6. Onderzoeksvoorbereiding
7. Dataverzamelingsmethoden
8. Onderzoeksgegevens en analyse
9. Conclusies en aanbevelingen
10. Rapporteren en presenteren
11. Verantwoording

Literatuur
Register
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkgericht onderzoek in bedrijf