Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Bye bye consultant

Veranderingen doorvoeren in je organisatie doe je zelf!

Gebonden Nederlands 2009 9789047002345
10
Voormalig top 10Totaal 13 dagen
Voormalig top 100Totaal 167 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Tachtig procent van alle veranderingsprogramma's mislukt. Hoe komt dat? Volgens Cees Min komt dat doordat organisaties te veel vertrouwen op achterhaalde modellen en prietpraat van externe adviseurs. Zijn stelling is: alles wat u nodig hebt om uw organisatie te runnen hebt u al in huis. De vraag is alleen hoe u die kennis en ervaring organiseert. Top-down en met grote systemen lukt het zeker niet - deze tijden eisen van managers en leidinggevenden dat ze niet alles onder controle willen houden. Dat zal soms pijn doen, en dat laat Min de lezer in klare taal zien. Heilige huisjes worden niet gespaard.

Dit boek is als geen ander managementboek. Door middel van prikkelende stellingen en in-your-face illustraties dwingt Cees Min de lezer anders te gaan denken over organisatie, de manier van leidinggeven en wat hij moet doen (of niet moet doen) om weer echt tevreden en met plezier aan het werk te gaan.

Specificaties

ISBN13:9789047002345
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:16-4-2009
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (4)

Bye bye consultant
Perry Oostrum | 12 mei 2009
Zouden managers niet beter af zijn als zij veranderingen in organisaties zelf ter hand zouden nemen? Volgens Cees Min in ieder geval wel. In 'Bye bye consultant' doet hij een geslaagde poging de lezer daarover te laten nadenken. Hij daagt managers uit meer lef te tonen om hun gezond verstand te gebruiken en te vertrouwen op de kennis en ervaring van hun eigen medewerkers. 
Lees verder
Bye bye consultant
Ton Horrevorts | 1 mei 2009
Consultants maken in organisaties meer kapot dan dat ze goed doen. Het wordt hoog tijd dat we de consultants de deur uitzetten en zelf proberen de problemen van de organisatie op te lossen. De daarvoor benodigde kennis is immers in huis: veranderingen doorvoeren in je organisatie doe je zelf. Dat is de centrale boodschap van het boek met de alleszeggende titel 'Bye bye consultant' van Cees N. Min.
Lees verder
Advies bashing
Pierre Pieterse | 1 mei 2009
Op dit moment maakt het boek Bye bye consultant van Cees Min enige furore. Een boek dat voor de zoveelste keer ‘gehakt’ poogt te maken van het advieswezen. Kennelijk heeft het kaf zich in de optiek van de auteur na de resolute shake-out eind vorige eeuw weer vermengd met het koren. Een mooie aanleiding voor Management & Literatuur om even terug te blikken.
Lees verder
Bye Bye Consultant
Ronald Buitenhuis | 22 april 2009
Vlak voor de kredietcrisis huurden managers nog massaal consultants in om een klus te klaren. Cees Min komt inmiddels nogal wat managers tegen die - al dan niet gedwongen - thuis zitten en juist nu de stap naar consultancy willen maken. Dat is gek, constateert Min. Waarom hebben ze dan zelf in hun eigen bedrijf destijds niet de consultant gespeeld? Zijn boek Bye bye consultant is dan ook een pleidooi om vooral zelf - intern in de organisatie - te veranderen. En zeg dus maar dag met je handje tegen de externe consultant.
Lees verder

Lezersrecensies

3.7 van de 5
25 stemmen
8
8
4
3
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Cees Min: ‘Luister naar de adviezen van de werkvloer’
Paul Groothengel 28 juli 2009 Gooi al die overbetaalde adviseurs de deur uit. Want ze zijn als verzekeringsagenten die scoren door je angst aan te jagen. Ze kosten je klauwen met geld. En je schiet er echt niets mee op. Het goede nieuws: alle gewenste kennis is er al! Bij de werknemers op de werkvloer. Stop met analyseren. Kost veel te veel tijd, en je komt alleen maar meer problemen tegen. Missies? Bullshit. Kies voor delegerende dictators. Aldus socioloog en consultant Cees Min in zijn boek Bye bye consultant.

Over Cees Min

Cees Min (1955) bekleedde diverse directiefuncties, zowel nationaal als internationaal. Hij is gastdocent op Nyenrode, aan de Erasmus Universiteit en MIT te Boston. Hij coördineerde onder meer promotieonderzoek rond de vraag waarom verandermanagement zo vaak teleurstellende resultaten oplevert.

Andere boeken door Cees Min

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bye bye consultant