Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Menskracht

Covey's 8ste eigenschap in de praktijjk

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789047004295
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

De grootste kracht van mensen is de kracht van hun keuzen. Die kracht stelt medewerkers in staat autonoom te handelen. De uitdaging voor de manager is al die autonome activiteit tot het gewenste resultaat te laten leiden. Maar hoe bundel je de autonomie van professionals in de gewenste richting? Vraag je mensen te functioneren binnen het systeem zoals dat ooit is opgezet, of creëer je een systeem rondom je medewerkers en laat je ze excelleren?

Jan Kuipers kiest voor optie 2 en neemt de mens als leidend middelpunt bij alles wat er in een organisatie gebeurt. Hij maakt in dit boek duidelijk hoe leiderschap de spil is tussen de geïnspireerde medewerker en een optimale focus en uitvoering. Hij leert u hoe u een leiderschapsstijl kunt ontwikkelen die medewerkers helpt hun talent in te zetten voor het grotere geheel en autonoom verantwoordelijkheid te nemen.

Met dit boek krijgt het gedachtegoed van Stephen Covey (met name dat van de 8ste eigenschap) een nieuwe, praktische dimensie.

'Menskracht is een prachtig geschreven boek dat elke manager zal raken. Het zet je ertoe aan om een leider te worden die werkelijk zijn mensen als belangrijkste kapitaal ziet. Ik beveel je aan om dit inspirerende boek in je dagelijkse werk te implementeren.' - Stephen R. Covey

Specificaties

ISBN13:9789047004295
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:175
Druk:1
Verschijningsdatum:3-11-2011
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (3)

Menskracht
Richard van der Lee | 12 januari 2012
Het ontwikkelen en benutten van het talent van mensen is de komende jaren het belangrijkste strategische item voor organisaties. Organisaties beschikken vaak over een ongekend potentieel aan talent alleen missen leidinggevenden vaak de tijd en praktische handvatten om dit potentieel goed in te zetten ten behoeve van klant, organisaties en werknemer. Om menskracht tot bloei te laten komen, is een andere stijl van leidinggeven noodzakelijk. In 'Menskracht' geeft Kuipers vanuit zijn dagelijkse praktijk tips en tools voor een ieder die talent een warm hart toedraagt.
Lees verder
Menskracht
Annegreet van Bergen | 26 april 2011
Een productiemedewerker van Banner in Tilburg verzon een slimme oplossing voor een technisch probleem. Op de vraag waarom hij nu pas met die oplossing kwam, antwoordde hij: ‘Het is me niet eerder gevraagd.’ Het is een van de voorbeelden die Jan Kuipers geeft in zijn boek Menskracht. In dat boek pleit hij ervoor mensen belangrijker te maken dan machines, processen of resultaten. Want dat leidt tot sterkere organisaties.
Lees verder
Menskracht
Jan Jacob Bos | 13 april 2011
Stephen Covey heeft met zijn hele oeuvre al miljoenen leiders, managers en professionals geïnspireerd. Na 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' heeft Covey ook nog 'De achtste eigenschap' geschreven. U zou denken dat dat genoeg stof tot nadenken geeft. Maar kunt u er ook concreet mee aan de slag? Jan Kuipers denkt hier met zijn boek 'Menskracht' in elk geval wat aan toe te kunnen voegen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
11 stemmen
9
0
2
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. De mens als kern van de organisatie
2. De manager is ook maar een mens
3. De kracht van natuurwetten
4. Gedragsverandering = paradigmaverandering
5. Leiderschapsdialogen als instrument voor het ontwikkelen van menskracht
6. Geef richting
7. Van menskracht naar uitvoeringskracht
8. Hoe cultuur de menskracht versterkt
9. Menskracht vanuit talent en passie
10. En nu?

Bijlagen
De rol van externen
Case 1: Banner
Case 2: Campina
Case 3: Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB)
Case 4: Leigh Paints

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Menskracht