Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Van weten naar doen

Hoe je kennis ook echt in de praktijk brengt

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789047005087
Direct te downloaden

Samenvatting

Meester-verteller Ken Blanchard snijdt in dit verhaal een van de meest wezenlijke vragen op de werkvloer aan: Hoe komt het toch dat mensen vaak weten wat ze moeten doen, maar het uiteindelijk niet uitvoeren? Daarmee blokkeren ze alle verandering. Blanchard en zijn co-auteurs leggen uit hoe dat komt en geven vervolgens heldere principes waarmee je als manager medewerkers (en jezelf!) het gat tussen weten en doen kunt laten dichten.

'Van weten naar doen' leert u dat er drie mogelijke obstakels zijn bij het omzetten van kennis in gedrag: een overdaad aan informatie, de neiging om nieuwe ideeën negatief te interpreteren, en gebrekkige follow-up. Blanchard vertelt u eenduidig en inzichtelijk hoe u deze obstakels kunt wegnemen.

Specificaties

ISBN13:9789047005087
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:111
Druk:1
Verschijningsdatum:8-12-2011
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Van weten naar doen
Amber Zwartbol | 20 januari 2012
Ongetwijfeld heb je je weleens afgevraagd waarom jij, je collega's, je cursisten, je medewerkers of je baas toch steeds maar blijven doen wat ze doen, ook al weten jij en alle andere dat het anders zou moeten en kunnen. In 'Van weten naar doen' van Blanchard, Meyer en Ruhe wordt een van de meest wezenlijke vragen die op de werkvloer spelen besproken. 'Hoe komt het toch dat mensen vaak weten wat ze moeten doen, maar het uiteindelijk niet uitvoeren? '
Lees verder
recensie
Van weten naar doen
Eric van Arendonk | 19 januari 2012
Ken Blanchard is geen onbekende schrijver van managementboeken. Ik heb zijn eerdere publicaties ook gelezen en ik weet dus eigenlijk wel aan wat voor boek ik begin. Ook 'Van weten naar doen' is in zijn, inmiddels bekende, losse stijl geschreven. Zijn boeken kenmerken zich door hun eenvoud, soms op het kinderlijke af, maar voornamelijk op de zeer toegankelijke boodschap. Dunne boeken die je in een uur uitleest. Licht van opzet en altijd in een verhaalvorm.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
1
0
1
0
0

Over Kenneth Blanchard

Ken Blanchard is 'Chief Spiritual Officer' en voorzitter van de raad van bestuur van de Ken Blanchard Companies. Hij heeft een dozijn bestsellers op zijn naam staan zoals de internationale bestseller 'De one-minute manager' en de bestsellers 'Maak een fan van uw klant' en 'Gung Ho!'. In totaal zijn er ruim twaalf miljoen exemplaren verkocht in meer dan vijfentwintig talen. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in San Diego, Californië.

Andere boeken door Kenneth Blanchard

Inhoudsopgave

Voorwoord bij de Nederlandse editie
Voorwoord
Het probleem
De missing link
De kracht van herhaling
Reden 1: Te veel informatie
Het weinig-vakerprincipe toepassen
Reden 2: Negatief filteren
Luisteren met een positieve instelling
Het groenelichtdenken
Reden 3: Gebrek aan follow-up
Het positieve benadrukken om mensen te laten winnen
Meer structuur, ondersteuning en verantwoordelijkheid bieden
Epiloog
Dankbetuiging
Over de auteurs
Beschikbare diensten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Van weten naar doen