Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Supervoorspellers

Goed voorspellen is een manier van denken - en iedereen kan het leren

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789047006541
Direct te downloaden

Samenvatting

'Een handboek voor helder denken in een onzekere wereld. Dit moet je lezen!' - Daniel Kahneman

Veel van onze beslissingen worden gestuurd door verwachtingen over de toekomst. Of je nu beleidsmaker bent, op de beurs handelt, een product wilt lanceren of een carrièreswitch overweegt, je doet voorspellingen. Het probleem is: we zijn er niet erg goed in. Philip Tetlock ontdekte na langlopend onderzoek dat er mensen zijn die het wel degelijk bij het juiste eind hebben. Het zijn geen experts, maar gewone mensen die opvallend vaak juiste voorspellingen doen: supervoorspellers.

In dit baanbrekende boek laten Tetlock en Gardner zien hoe iedereen van hen kan leren om een betere voorspeller te worden. Daarnaast geven ze uniek inzicht in hoe we verhalen vormen over lot en toeval, hoe makkelijk we informatie verkeerd interpreteren of zelfs negeren, en hoe we betere beslissingen kunnen nemen in tijden van onzekerheid.

Specificaties

ISBN13:9789047006541
Trefwoorden:voorspellen
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:320
Druk:1
Verschijningsdatum:12-10-2015
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De toekomst ís te voorspellen
Jeroen Ansink | 26 oktober 2015
De meeste professionele voorspellers presteren als kwakzalvers, zegt Wharton-politicoloog Philip Tetlock in Supervoorspellers. Met een wetenschappelijke aanpak schiet de kwaliteit van prognoses echter met sprongen omhoog. Tetlocks boek wordt in de Verenigde Staten al geprezen als het belangrijkste werk over het besluitvormingsproces sinds Daniel Kahnemans Ons feilbare denken.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (3)

column
Redactioneel - In 't verschiet
Pierre Pieterse 4 januari 2016 In 2014 voorspelde ik het volgende: ‘Gepatenteerde trends zijn retro & authentiek. Vandaar dat we voor onze inventarisatie een authentieke klassieke glazen sneeuwbol een paar keer op zijn kop hebben gehouden waarna een hele sneeuwbui aan onmiskenbare trends naar beneden dwarrelde.
opinie
TD&D: Pas op voor zekerheid!
Martijn Leijten 24 december 2015 In deze rubriek analyseren bestuurskundigen van de TU Delft patronen en wetmatigheden waar veel managementboeken soms aan voorbij gaan of voor vanzelfsprekend aannemen. In deze aflevering legt Martijn Leijten uit wat de gevaren zijn van gemiddelden.
interview
Philip Tetlock: ‘Supervoorspellingen zijn voor bijna iedereen weggelegd’
Jeroen Ansink 26 november 2015 Professionele voorspellingen schieten vaak ernstig tekort, zegt Wharton-politicoloog Philip Tetlock in Supervoorspellers. Met een wetenschappelijke aanpak gaat de kwaliteit van prognoses echter met sprongen omhoog. ‘De meeste experts zijn doodsbang om te falen.’

Over Philip Tetlock

Philip Tetlock is hoogleraar psychologie aan de universiteit van Pennsylvania. Hij doet onderzoek naar en publiceert over politiek en psychologie. Zijn revolutionaire inzicht kwam voor het eerst naar voren in Expert Political Judgment: How Good Is It? How Can We Know?, dat in 2005 verscheen.

Andere boeken door Philip Tetlock

Over Dan Gardner

Dan Gardner is een journalist en schrijver die zich tot expert op dit gebied ontwikkelde. Van hem verschenen onder meer de succesvolle populairwetenschappelijke titels Future Babble (2012) en Risk (2009).

Andere boeken door Dan Gardner

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Supervoorspellers