Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het grote crowdfunding boek

De weg naar jouw crowd

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2017 9789047010098
Voormalig top 100Totaal 72 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Jouw ultieme gids door de wereld van crowdfunding

Met een voorwoord van Joris Luijendijk

Leer van crowdfundingpioniers Simon Douw en Gijsbert Koren hoe je met jouw crowd je dromen realiseert. Inmiddels investeren mensen via crowdfunding miljarden euro’s in miljoenen bijzondere projecten. Maar hoe werkt crowdfunding eigenlijk? En voor welke projecten of ondernemingen is het inzetbaar? Wat is het geheim van succesvolle crowdfundingcampagnes als Peerby en WakaWaka? Welke valkuilen kun je verwachten? En wat is de toekomst van crowdfunding?

Gijsbert en Simon brengen je up to speed en laten zien hoe crowdfunding de weg wijst naar een economie waar we weer in geloven. Met tools, stappenplannen en lessen uit meer dan 50 succesvolle crowdfundingcampagnes is Het grote crowdfundingboek jouw gids in de wereld van crowdfunding. Met bijdragen van Joris Luyendijk, Kickstarter, Peerby, Pebble en nog veel meer!

Simon Douw en Gijsbert Koren startten ’s werelds allereerste crowdfundingadviesbureau: Douw&Koren. Met hun team begeleidden ze inmiddels honderden toonaangevende crowdfundingcampagnes voor ondernemers, culturele instellingen en maatschappelijke initiatieven.

Daarbij is steeds opnieuw de uitdaging: hoe creëer je een beweging waar mensen deel van willen uitmaken? En willen ze dan ook investeren? Gijsbert en Simon gelden na zeven jaar onderzoek, publieke optredens, sparren met de top van de overheid en de financiële sector en het opleiden van meer dan 25.000 mensen op het gebied van crowdfunding als de onbetwiste crowdfundingautoriteiten.

Specificaties

ISBN13:9789047010098
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:16-1-2017
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Het grote crowdfundingboek
Eric van Arendonk | 14 april 2017
De ondertitel ‘de weg naar jouw crowd’ wordt volledig waargemaakt in Het grote crowdfunding boek van Simon Douw en Gijsbert Koren. De auteurs gaan in op alle in en outs van crowdfunding.
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
8 stemmen
7
1
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Simon Douw: ‘Wees eerlijk naar je crowd, hang geen stoere verhalen op’
Paul Groothengel 22 mei 2017 Crowdfunding is het stadium van financieel-kruimelwerk-met-hoge-aaibaarheidsfactor allang ontgroeid; het is ook en vooral een bindmiddel met een groep betrokken mensen, stelt Simon Douw. Met Gijsbert Koren, met wie hij een adviesbureau voor crowdfunding runt, schreef hij Het grote crowdfunding boek ('De weg naar jouw crowd).
nieuws
Maak kans op een canvassessie rond Het grote crowdfunding boek
Justin van Lopik 7 december 2016 Simon Douw en Gijsbert Koren, crowdfunding-experts van het eerste uur, schreven samen met de crowd Het grote crowdfunding boek. Met ervaringen en voorbeelden uit meer dan 50 crowdfunding campagnes en bijdrages van visionairs als Joris Luyendijk en s'werelds meest bekende platform Kickstarter, is het boek niet alleen de ultieme gids voor een succesvolle crowdfunding campagne, maar ook een ode aan de crowd die dagelijks revoluties in gang zet. Reserveer je het boek nu dan maak je kans op een canvassessie. We laten beide auteurs aan het woord.

Over Simon Douw

Simon Douw en Gijsbert Koren startten als jonge honden het eerste crowdfunding platform voor Nederlandse ondernemers en vervolgens Douw&Koren: ‘s werelds allereerste crowdfunding adviesbureau. Zonder dat zij het zich toen goed realiseerden, hebben ze zich daarmee in de kern van de nieuwe economie gestort. Met hun team begeleidden ze inmiddels honderden crowdfunding campagnes voor ondernemers, culturele en maatschappelijke initiatieven. Het uitgangspunt in hun methoden en technieken is daarbij het starten van een kleine of grote revolutie: hoe realiseer je een crowdfundingcampagne die mensen bereikt, verbindt en mobiliseert? Maar ze adviseren en worstelen ook met banken en andere financiers om crowdfunding op een goede manier samen te laten werken met bestaande financiële structuren en vice versa. Ze doen autonoom en in opdracht onderzoek naar de dynamiek en ontwikkeling van crowdfunding en naar hoe crowdfunding ook kan worden ingezet in kansrijke sectoren die het nog niet op grote schaal inzetten. En vertellen daar vervolgens volop over in de media om deze kennis te verspreiden. Ze werken met crowdfunding platforms, decentrale en nationale overheden aan het veilig maken en houden van crowdfunding en het stimuleren van de opkomst ervan. Ze zijn de initiatiefnemers van Europa’s grootste crowdfunding congres Crowdfunding Day en live crowdfunding festival CROWDF€ST. Daarnaast leiden ze met hun workshops en lezingen mensen en organisaties op in crowdfunding, want crowdfunding is een vak dat je kunt leren.

Andere boeken door Simon Douw

Over Gijsbert Koren

Gijsbert Koren is een creatieve ondernemer en houdt van pionieren. Zijn missie is om samen verrassende en betekenisvolle oplossingen voor de uitdagingen van onze tijd te realiseren. Vanaf 2010 was Gijsbert actief in de voorhoede van crowdfunding in Nederland en België. Hij was mede-oprichter van crowdfunding platform CrowdAboutNow en samen met Simon Douw en het team van Douw&Koren maakte hij honderden crowdfunding campagnes voor duurzame koplopers als Studio Roosegaarde, Seepje en Fairphone. In 2018 kwam Gijsbert in aanraking met steward-ownership. Een impact investeerder wees hem op de mogelijkheden om met steward-ownership de missie bij een onderneming voor altijd centraal te stellen door investeerders geen stemrecht te geven en duidelijke afspraken te maken over winstrecht. Steward-owned bedrijven kunnen daardoor opereren alsof ze ‘van zichzelf’ zijn. Het neemt daarmee de angel uit het aandeelhouderskapitalisme. Toen Gijsbert de potentie van steward-ownership zag, kon hij niet meer wegkijken: een nieuwe missie had hem gevonden. Vanuit stichting We Are Stewards werkt Gijsbert met een team aan het op de kaart zetten van steward-ownership in Nederland. Ondernemers, investeerders en adviseurs die met steward-ownership aan de slag willen vinden via We Are Stewards de tools om dat te doen. Daarnaast ondersteunt het team van We Are Stewards ondernemingen bij de verkenning en transitie naar steward-ownership. Patagonia, TBI, Bosch en de Efteling zijn allemaal steward-owned.

Andere boeken door Gijsbert Koren

Inhoudsopgave

Het grote crowdfunding boek
Voorwoord
Het begin
Is crowdfunding iets voor jou?
Crowdpage Waarom doen investeerders eigenlijk mee?
Inleiding: Het tijdperk van de crowd
Crowdpage De wereldwijde ontwikkeling van crowdfunding
Wat is crowdfunding?
Crowdpage Vergeet de ‘inner crowd’ niet!
Hoe bepaal ik of crowdfunding bij mij past?

Deel 1: Design your campaign
1.1 Crowdfunding Canvas
1.2 Waarom
Crowdpage Op naar een krachtig waarom
1.3 Project
Crowdpage Van Smog Free Movement naar Smog Free Tower
1.4 Jouw crowd
Crowdpage Krommunity
1.5 Propositie
Crowdpage Onweerstaanbare tegenprestaties
1.6 Platform
Crowdpage Crowdfunden zonder platform
1.7 Promotie
Crowdpage E-mailmarketing
1.8 Kosten
Crowdpage Je verkijken op kosten: niet zo cool
1.9 Doelbedrag

Deel 2: Present your campaign
2.1 Tone of voice
2.2 Pitchvideo
2.3 Campagnepagina

Deel 3: Spread your campaign
3.1 Plan de campagne
3.2 Pre-crowdfunding
Crowdpage Peers en pizza
3.3 Intimi
3.4 Netwerk
Crowdpage Echt contact met je netwerk
3.5 Crowd
Crowdpage Hoe overtuig je de crowd?
3.6 Post-crowdfunding
Crowdpage Wees transparant en eerlijk

Deel 4: Maximize your impact
4.1 Crowdfunding als strategie
4.2 Marketing: mobiliseer je crowd
Crowdpage Bouwen aan het ballet
4.3 Marktonderzoek: de crowd als experiment
Crowdpage Testing the FOOOTY
4.4 Draagvlak: toon aan wat er speelt
Crowdpage Financieringsmix
4.5 Serial crowdfunding: jouw crowd als partner
Crowdpage Ondernemen met de agents of light

Deel 5: De toekomst van crowdfunding
Wat ons te doen staat
Crowdpage De missie van een crowdfundingplatform

Nawoord
Dankwoord
Bijlage Serious business-abc
Noten
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het grote crowdfunding boek