Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De motivatieparadox

Ontdek de kracht van motivatie in je organisatie

Paperback Nederlands 2022 9789047015826
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑03‑2022
24,99

Samenvatting

Hoe zorg je dat je doet wat bij je past? Dat is een vraag die we ons dagelijks zouden moeten stellen, als professional, team en bedrijf. Toch gebeurt dat niet vaak. In een professionele cultuur kunnen we namelijk over alles praten, zolang het maar niet over gevoel, waarden of betekenis gaat.

Dit is de motivatieparadox: we vinden motivatie heel belangrijk, maar verwaarlozen het in de dagelijkse praktijk schandelijk. En dat terwijl weten wat ons motiveert en de vaardigheid om daarnaar te handelen cruciaal is voor ons werkgeluk en succes.

In dit boek waarschuwt organisatieadviseur Alwin Sixma voor motivatieblindheid en breekt hij een lans voor motivatie als kracht. Motivatie zou een professionele topprioriteit moeten zijn waar organisaties actief op sturen; alleen zo word je ‘motivatiefit’.

Aan de hand van veel praktische voorbeelden legt Sixma uit wat motivatie kan betekenen voor jou en je organisatie, en hoe je het leert inzetten. Hij put hierbij uit persoonlijke ervaringen en verhalen uit zijn netwerk, soms hilarisch of tragisch, steeds indringend en verhelderend.

Specificaties

ISBN13:9789047015826
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:15-3-2022
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Over Alwin Sixma

Alwin Sixma is creatief adviseur, spreker en schrijver. Hij studeerde praktische filosofie. Met zijn bedrijf Strategiesmid verbindt hij complexe vraagstukken met ambachtelijk onderbouwde oplossingen. Geen wollig gedoe, maar wel denken alvorens te doen en al doende blijven denken. Hij is getrouwd, vader van drie kinderen en woont in Fryslân.

Andere boeken door Alwin Sixma

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De motivatieparadox