Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Bullshit management

Terug naar de essentie van organisaties

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789052618685
1
Voormalig Nr. 1Totaal 28 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

'Leiderschapstrainingen, strategische analyses, dikke beleidsnota's en eindeloze statistieken. Om nog maar te zwijgen over esoterische Tsjakka-trainingen, teambuildingsessies in een hutje op de hei en crossmediale imagocampagnes. Sinds de uitvinding van management, een eeuw geleden, halen managers en adviseurs alles uit de kast om de prestaties van organisaties te beïnvloeden. Maar wat zijn al die bedenksels nu werkelijk waard?

'Bullshit Management' rekent af met de wijdverspreide overtuiging dat investeren in management zin heeft. Het kraakt kritische noten, want voor succes blijkt geen enkele wetenschappelijke blauwdruk te bestaan. En sterker nog: door al die modellen, methoden en termen verliezen steeds meer organisaties hun essentie uit het oog. Dit boek is een oproep om te stoppen met management en het heft weer in eigen hand te nemen. Want zo uniek als organisaties met hun producten of diensten kunnen zijn, zo bijzonder kunnen zij zich ook organiseren. Daar heeft u volgens Jos Verveen dus eigenlijk helemaal geen managementboek voor nodig ...

Specificaties

ISBN13:9789052618685
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:166
Uitgever:Boom
Druk:0
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (3)

recensie
Bullshit management
Marius van Rijswijk | 19 juli 2011
''Bullshit management' rekent af met de wijdverspreide overtuiging dat investeren in management zin heeft', zo schrijft de auteur. Jos Verveen beschrijft waarom organisaties terug moeten naar de essentie van hun bestaan. Management, managementtechnieken en -modellen vormen eerder belemmeringen binnen organisaties dan dat zij effectief zijn. Managers zijn al helemaal niet nodig. Stop op management en neem het heft weer in eigen handen, dat is het ongenuanceerde adagium van de auteur.
Lees verder
recensie
Bullshit management
Ger Mouthaan | 7 juni 2011
Ons 'maakbaarheidideaal' van organisaties blijkt een illusie, concludeert Jos Verveen in 'Bullshit management'. Het hele scala van 'doorgeschoten' management- en motivatietools uit de organisatiewetenschappen neemt hij bedreven op de hak. Ook vanuit historisch perspectief is volgens Verveen op geen enkele wetenschappelijk onderbouwde wijze het succes van onze managementtechnieken aan te tonen. Hij heeft met het boek een absolute 'must read' geproduceerd voor ons 'managementjunks'.
Lees verder
recensie
Bullshit management
Ben Kuiken | 12 mei 2011
Het boek Bullshitmanagement is een felle aanval tegen de schijnwerkelijkheid waarin managers organisaties onder dompelen in een poging ze te beheersen. De belangrijkste boodschap van Jos Verveen: management werkt niet of werkt zelfs alleen maar averechts.
Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
35 stemmen
27
0
0
1
7

Interviews en artikelen (1)

interview
Jos Verveen: ‘Er is geen blauwdruk’
Ben Kuiken 12 mei 2011 In het boek Bullshit management veegt Jos Verveen de vloer aan met management en alles wat daarbij hoort. Volgens de voormalige organisatieadviseur is nooit aangetoond dat management werkt en zijn er zelfs steeds meer onderzoeken die laten zien dat het juist averechts werkt. ‘Laten we nu eens stoppen met die onzin.’

Over Jos Verveen

Drs. P.J. (Jos) Verveen is ondernemer en raadslid in Rotterdam. Hij studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en werkte 15 jaar in de organisatie- en communicatieadviesbranche.

Andere boeken door Jos Verveen

Inhoudsopgave

-Inleiding
-Advocaat van de duivel
-Op zoek naar de waarheid
-De praktijk
-Het begin
-De grote schoonmaak
-De toekomst
-Ja, maar...
-Wakker worden!
-Uitnodiging
-Verantwoording
-Bijlage: Quick Scan
-Bullshitwoordenlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bullshit management