Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

No guts, no story

2 young potentials in gesprek met 30 CEO's

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789052619507
Direct te downloaden

Samenvatting

Persoonlijk Leiderschap = durven x (willen + kunnen) ^ gunnen

Maak ik de goede carrièrekeuze? Zit ik op het juiste pad of kan ik beter een afslag nemen? En is dit eigenlijk wel het goede moment?

Wanneer je als ambitieuze professional zelf je loopbaan in handen wilt nemen, zijn dit vragen die regelmatig door je hoofd spoken. Ook bij Simone Driessen en Niek Karsmakers - twee young potentials aan de start van hun carrière - sloeg de twijfel soms genadeloos toe. 'Leiding nemen over je eigen toekomst? Bewuste carrièrekeuzes maken? Hoe doe je dat?'

'No guts, no story' is het resultaat van hun uitgebreide onderzoek. Ze interviewden 30 CEO's en vroegen hen hoe zij de juiste keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen, persoonlijke zingeving uit hun werk halen, de balans vinden en bewaren... Kortom: 'Hoe word je zo succesvol (en hoe houd je het leuk)?'

'Je moet vooral geen CEO willen worden, want dan lukt het nooit', raadt de ene CEO aan. 'Er bestaat geen formule voor succes', meent de ander. Toch presenteren de auteurs in dit boek een formule, gebaseerd op de gesprekken die ze hadden met de topstukken van het Nederlandse zakenleven. Die formule bestaat uit vier variabelen - willen, kunnen, durven en gunnen - en zal leiden tot ieders persoonlijke definitie van succes. De formule helpt u om leiding te nemen over uw toekomst en bewuste keuzes te maken in uw carrière, wat uw ambitie ook is.

Dit boek is voor iedereen die zelf de leiding wil nemen over zijn of haar (zaken)leven. Voor iedereen die twijfelt over de goede afslag en dubt over het juiste moment. Profiteer van de wijsheid en talloze tips van de CEO's die u voor gingen, trek uw lessen uit de persoonlijke zoektocht van de auteurs en laat u inspireren door aansprekende voorbeelden uit de (wetenschappelijke) literatuur. Dit boek daagt u uit om zelf het heft in handen te nemen. Definieer uw eigen succes en kom in actie!

Specificaties

ISBN13:9789052619507
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:127
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:12-3-2012
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (2)

No guts, no story
Tim Dees | 30 juli 2012
Wellicht kent u het. U komt ergens niet uit en vraagt hulp aan een collega voor een oplossing van het probleem. Uw collega, uiteraard welwillend, geeft een oneindige reeks oplossingen voor het probleem. En toegegeven, die collega heeft verstand van zaken en raakt uiteenlopende zaken. Toch heeft het antwoord niet de diepte die jouw vraag nodig heeft. U bent niet per definitie ongelukkig met dit antwoord, maar echt nuttig is het niet. Dit gevoel had ik bij en na het lezen van 'No guts, no story' van Simone Driessen en Niek Karsmakers.
Lees verder
No guts, no story
Richard van der Lee | 26 maart 2012
'No guts, no glory' van Simone Driessen en Niek Karsmakers. Wat voegt dit boek toe aan het bestaande repertoire? De zaken die vermeld worden zijn in ieder geval niet onbekend voor de gemiddelde lezer die geïnteresseerd is in leiderschap. Toch is het boek alleraardigst, want het geeft kort en bondig weer waar het om gaat, namelijk passie met een grote P. De eigen passie volgen en doen waar je goed in bent is namelijk de rode draad die naar voren komt uit de interviews met de betreffende CEO's en de belevenissen van de auteurs.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
6 stemmen
5
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Interviewmodel & succesformule
1.1 Interviewmodel
1.2 Succesformule onthuld
1.3 Opbouw van het boek

2. Willen
2.1 Wat willen de CEO's?
2.2 Wat willen young potentials
2.3 Wat wil jij?
2.4 To do!

3. Kunnen
3.1 Hoe herkennen CEO's een young potential?
3.2 Arbeidsethos van de toekomst
3.3 To do!

4. Durven
4.1 Wat is durven?
4.2 Durf keuzes te maken
4.3 Durf fouten te maken
4.4 Durf verantwoordelijkheid te nemen
4.5 To do!

5. Gunnen
5.1 Gunnen is geen toeval
5.2 Vind een mentor die jou succes gunt
5.3 Je partner gunt jou succes
5.4 Vergroot je gunfactor
5.5 To do1

6. Conclusie

Alle CEO's op een rij
Literatuur
Bedankt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        No guts, no story