Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De anti-huftermethode

Kleine overlevingsgids om het hoofd te bieden aan eikels, tirannen, halve garen, kloothommels en andere schadelijke personen op het werk

Gebonden Nederlands 2008 9789055945542
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

'Wat een hufter!' Kunt u zich hier iemand bij voorstellen? Jazeker! Het is uw medewerker, uw collega, uw directeur, uzelf misschien. De vuile hufter is die onuitstaanbare, van tijd tot tijd briljante, maar altijd schadelijke persoon wiens aanwezigheid het leven, de atmosfeer en - heel vaak - de performance van een bedrijf of een organisatie verziekt. 'De anti-huftermethode' is een boek dat dit belangrijke probleem identificeert en behandelt: de aanwezigheid en de invloed van hufters op de werkplek.

Robert Sutton laat zien dat hufters op het werk geen kleine hinderpalen maar serieuze obstakels voor succes zijn. Hij biedt strategieën voor het overleven en terugvechten in organisaties die worden geteisterd door eikels, tirannen, halve garen, kloothommels en andere schadelijke personen.

Zou het niet geweldig zijn als we door het leven konden gaan zonder mensen tegen te komen die ons met hun opmerkingen en gedrag onderuit proberen te halen? Dit boek richt zich op het verwijderen van die lui door hen erop aan te spreken als ze anderen van hun zelfrespect en waardigheid beroven.

Specificaties

ISBN13:9789055945542
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:148
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:5-4-2008
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

De anti-huftermethode
Daniëlle de Jonge | 1 juli 2008
Eikels, tirannen, halve garen en kloothommels. Kent u zo iemand of….bent u er misschien zelf een? Ze komen namelijk nogal vaak voor bij bedrijven en zijn simpelweg samen te vatten onder de noemer hufters. Mensen die menen dat ze ongestoord collega's en ondergeschikten mogen pesten of zelfs ronduit grof en onbeschoft mogen behandelen.
Lees verder

Lezersrecensies

3.3 van de 5
4 stemmen
1
0
2
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Groot worden zonder groeipijnen
Jeroen Ansink 18 februari 2014 Elk succesvol bedrijf krijgt er vroeg of laat mee te maken: groeipijnen. De noodzaak om op te schalen gaat vaak gepaard met een hele rij hoofdbrekens. De flexibele mentaliteit van de startup maakt plaats voor routine en bureaucratisering, met het stijgen van de omzet neemt ook het aantal klachten van klanten toe, nieuwe werknemers zijn doorgaans minder betrokken dan medewerkers van het eerste uur. Hoewel het probleem wijd verbreid is, heeft het onderwerp in de managementliteratuur tot nog toe maar weinig aandacht gekregen

Inhoudsopgave

1. Wat beroepshufters doen en waarom u er zoveel kent
2. De aangerichte schade: waarom elke werkplek een hufterverbod nodig heeft
3. Hoe u het verbod implementeert, hanthaaft en levend houdt
4. Hoe u uw innerlijke hufter onder de duim houdt
5. Als hufters de dienst uitmaken: tips om onbeschaafde mensen en werkplekken te overleven
6. De verdiensten van hufters
7. Het hufterverbod als levenswijxe

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De anti-huftermethode