Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Future of Health

Megatrends in healthy living and dignified dying

E-book Epub met watermerkbeveiliging Engels 2011 9789055949076
Direct te downloaden

Samenvatting

Gezond leven wordt een van de belangrijkste thema's van de 21e eeuw. Het afgelopen decennium, de jaren '0, was een overgangsperiode waarin we afscheid konden nemen van de 20e eeuw. Nu, bij de aanvang van de jaren '10 gaat de 21e eeuw pas beginnen. De huidige economische wereldcrisis biedt alle ruimte om doorbraakinnovaties te realiseren, zeker in de zorg die nu groeit als zelfrijzend bakmeel. De eerste tekenen van een nieuwe invulling van gezondheid zijn er al. Hightech gaat in de nieuwe tijd samen met spiritualiteit, eindeloos doorbehandelen van terminale patiënten wordt vervangen door acceptatie van de eindigheid van het leven. Warmte gaat samen met robotisering. Er komt meer zelfzorg en er komen radicaal andere financieringsarrangementen.

De technologie rukt op en maakt steeds meer medisch mogelijk. Hoe moeten stakeholders in de gezondheidsbranche in deze tijdgeest hun vak uitoefenen? Welke gezondheidsproducten hebben toekomst, welke nieuwe komen eraan? Welke coalities moet je aangaan en met welke partijen, wil je als ziekenhuis, farmaceutisch bedrijf, apotheek, GGZ-instelling of particuliere kliniek je klanten optimaal van dienst zijn? Welke gezondheidsissues worden actueel? Welk soort leiderschap vergt dit allemaal in de branche? En wat betekent de vernieuwing van de zorgsector voor jou als burger, als zorgconsument? Hoe kun je daar zelf aan bijdragen? Lees het in dit prikkelende en actuele boek van trendwatcher Adjiedj Bakas. Voorbij de hypes, voorbij de waan van de dag.

"Adjiedj Bakas is een originele en creatieve denker."- Premier Mark Rutte

"Bakas is Nederlands belangrijkste trendwatcher en dit boek bewijst dit eens te meer." - Paul van Liempt, BNR Nieuwsradio

"Bakas is origineel en onderbouwt zijn ideeën krachtig." - Paul Steenhuis, NRC Handelsblad

"Bakas is stout, durft tegendraads te denken." - Prof Lans Bovenberg, Universiteit Tilburg

"Bakas is erg scherpzinnig, dit is een zeer aan te bevelen boek." - Prof Wim de Ridder, Universiteit Twente

"Adjiedj Bakas is de trendwatcher des vaderlands." - Pierre Spaninks, Managementboek.nl

"Onze lezers, beslissers in de zorg, zijn zeer Bakas geïnteresseerd. Een bericht over dit boek leverde ons in een paar dagen al meer dan 3000 views op, een ongekend aantal voor een nieuwsbericht bij ons." - Maaike Zweers, Skipr.nl

Specificaties

ISBN13:9789055949076
Taal:Engels
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:392
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:19-6-2012
Hoofdrubriek:Non-profit
ISSN:

Expertrecensies (2)

De toekomst van gezondheid
Mariska Fennema | 15 november 2012
Adjiedj Bakas is een bekende trendwatcher die al vele boeken heeft geschreven en regelmatig te horen is als spreker of gast in een programma op radio of televisie. Zoals de titel al aangeeft gaat dit boek over het thema gezondheid. Het bestaat uit vijf delen: Het Verleden, Het Heden, De Toekomst, Scenario's en Agenda. Het derde deel, De Toekomst, is natuurlijk het meest omvangrijke deel en bestaat uit 10 megatrends. Het boek is mooi vormgegeven, bevat aantrekkelijke afbeeldingen en het gebruik van vele columns door mensen 'uit het veld' maakt het boek afwisselend en levendig.
Lees verder
De toekomst van gezondheid
Wendela Sanders | 6 oktober 2011
Adjiedj Bakas stelt in 'De toekomst van gezondheid' dat we afscheid moeten nemen van bestaande paradigma's in de zorg. Als voorbeeld geeft hij aan dat iedereen de kosten van de zorg alleen maar ziet stijgen, terwijl als er een ander zorgfinancieringsmodel wordt ingevoerd zoals Singapore heeft, de zorgkosten met 70 procent omlaag kunnen. De transformatie in de zorg is niet louter financieel, organisatorisch, logistiek en technologisch van aard. Er zitten ook ethische en spirituele veranderingen aan te komen. Ook zal er meer aandacht komen voor preventie van zorg: obesitas, gezonde voeding en bewegen als levenspatroon zal de komende jaren door allerlei partijen worden ontwikkeld. Gedifferentieerde prijsstelling door zorgverzekeraars zou wel eens dichterbij kunnen komen dan nu gedacht: als je gezond leeft betaal je minder premie dan als je rookt en een ongezonde levensstijl hanteert.
Lees verder

Lezersrecensies

3.7 van de 5
4 stemmen
1
1
2
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas (1963) werd uitgeroepen tot Trendwatcher van het Jaar 2009 en Zwarte Zakenman van het jaar 2008. Hij geldt als 'eminent' (De Wereld Draait Door), 'prominent' (De Volkskrant), 'laagdrempelig' (De Telegraaf), 'Europa's beste trendwatcher' (Story), 'goed onderbouwend' (NRC Handelsblad), 'de verpersoonlijking van vooruitgang' (Elsevier), 'een top-10 spreker' (Management Team), 'niet alledaags' (Intermediair), 'origineel' (Elle), 'bijzonder' (Linda), 'spannend' (Esta), 'optimistisch' (CNN), 'inspirerend' (BBC), 'provocerend' (Het Parool) en 'vrolijk' (Trouw). Door de lezers van het blad 'Sprout' werd hij uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke mannen onder de 50.

Andere boeken door Adjiedj Bakas

Inhoudsopgave

Voorwoord
Ten geleide

Deel 1: Het verleden
Trendgolven van vroeger: gezondheid door de eeuwen heen

Deel 2: Het Heden
Gezondheidszorg aan het begin van de jaren tien van de eenentwintigste eeuw

Deel 3: De Toekomst
Megatrend 1: Naar radicaal andere financiële zorgarrangementen
Megatrend 2: Naar nieuwe vormen van solidariteit
Megatrend 3: Naar nadruk op ziektepreventie en extramuralisering van de zorg
Megatrend 4: Naar voortschrijdende technologisering in de zorgindustrie
Megatrend 5: Naar politisering van zorg en felle ethische debatten
Megatrend 6: Naar zorgtoerisme en globalisering van zorg
Megatrend 7: Naar spilritualisering en gezondheid en de terugkeer van de dood
Megatrend 8: Naar democratisering van medische kennis en autonomie van de patiënt
Megatrend 9: Naar nieuwe spelers en onwaarschijnlijke coalities op de zorgmarkt
Megatrend 10: Naar innovatief leiderschap en nieuwe HR-beleid in de zorg

Deel 4: Scenario's
Toekomstscenario's voor gezondheid en zorg

Deel 5: Agenda voor de toekomst van gezondheid

Bronnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Future of Health