Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Meester Mark draait door

Ten onder in het onderwijs

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789055949922
Direct te downloaden

Samenvatting

Mark van der Werf, verslaggever van het Algemeen Dagblad, heeft op zijn 35e genoeg CEO's en Haagse parlementaire hotemetoten geïnterviewd. Hij zegt de journalistiek vaarwel en wordt leraar op een basisschool in de binnenstad van Rotterdam.

In 'Meester Mark draait door' doet hij met veel vaart en zelfspot verslag van zijn nieuwe loopbaan. De onervaren meester maakt een vliegende start: hij strikt veters, plakt pleisters op kapotte knieën en leert zijn groep rekenen en schrijven.

Helaas blijft het schooljaar niet zo idyllisch. Een jongen met het Gilles de la Tourette-syndroom roept vijftig keer per dag 'mamamia-pizzeria'. Een meisje dat categorisch zwijgt, communiceert door opzichtig in het kruis van haar leerkracht te grijpen. En de moeder van een aartsluie leerling concludeert dat haar zoon een Winti-kruidenbad en vier weken absolute rust nodig heeft.

Geleidelijk groeit bij de voormalige verslaggever twijfel: Heeft hij de juiste carrièreswitch gemaakt? Dromen, durven, doen, blijkt niet zo simpel als het lijkt.

De bureaucratie in het onderwijs is enorm. Een leuke les voorbereiden? Helaas, er moet eerst een arrangementenplanning gemaakt worden. De leerlingen de baas blijven, is bovendien moeilijker dan gedacht. Op de Pabo, waar je met broddelwerk prima cijfers kunt scoren, heeft orde houden geen prioriteit. Daar is het belangrijker om een vis te kleien. Uiteindelijk belandt Mark op een skippybal van een haptonoom - en hakt hij de knoop door.

Specificaties

ISBN13:9789055949922
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:169
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:18-9-2014
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Mark van der Werf

Mark van der Werf ging na de school voor journalistiek aan het werk bij de regionale krant Rijn en Gouwe. Daar speurde hij naar nieuwtjes in gemeenten die hij even op de kaart moest opzoeken: Reeuwijk en Vlist. Later werd hij verslaggever in Bodegraven en Alphen aan den Rijn. In 2005 stapte Mark over naar het Algemeen Dagblad. Eerst bracht hij een aantal jaren door op het Binnenhof, bij de parlementaire redactie. Daarna ging hij aan de slag op de redactie economie. Kabinetsformaties, vliegrampen, voetbalplaatjes, en '50 jaar frikadel'; noem een onderwerp, en Mark heeft er een stukje over getikt. In 2011 vond hij het mooi geweest en gooide hij het roer om. Mark werd leerkracht op een basisschool. Over die carrièreswitch gaat zijn boek: Meester Mark draait door.

Andere boeken door Mark van der Werf

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Meester Mark draait door