Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Meester Mark vraagt door

Over leven in het onderwijs

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789463190022
Direct te downloaden

Samenvatting

Journalist Mark van der Werf gaat op zijn 35e lesgeven op een basisschool, maar houdt het binnen twee jaar voor gezien. Het boek over zijn kortstondige carrière-switch, 'Meester Mark draait door', maakt een storm aan reacties los.

Talloze leraren storten hun hart uit. Ook zij worden gedwongen om toetsen eindeloos te analyseren en elke scheet van hun leerlingen in drievoud te notuleren.

Dreigen ze allemaal te bezwijken, of fietsen er in het onderwijs ook nog mensen fluitend naar hun werk? In 'Meester Mark vraagt door' gaat de auteur langs bij tientallen leerkrachten van basis- en middelbare scholen die wél overleven in het onderwijs. Ze beschrijven wat hen dwars zit, maar laten vooral zien hoe zij de rompslomp succesvol te lijf gaan.

Met veel humor vertellen de docenten hoe ze ontsnappen aan de vergadermanie, verantwoordingsdrift en inspectiestress; hoe ze brutale leerlingen onder de duim houden, onbeschofte ouders de mond snoeren en buitenstaanders de les lezen die denken dat leraren slechts ontspannen achterover leunen tot het alweer vakantie is.

Samen geven ze antwoord op de vraag die leraren zich vaak vertwijfeld stellen: Hoe houd ik het hoofd in hemelsnaam boven water?

Specificaties

ISBN13:9789463190022
Trefwoorden:onderwijs, loopbaan
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:23-6-2015
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Mark van der Werf

Mark van der Werf ging na de school voor journalistiek aan het werk bij de regionale krant Rijn en Gouwe. Daar speurde hij naar nieuwtjes in gemeenten die hij even op de kaart moest opzoeken: Reeuwijk en Vlist. Later werd hij verslaggever in Bodegraven en Alphen aan den Rijn. In 2005 stapte Mark over naar het Algemeen Dagblad. Eerst bracht hij een aantal jaren door op het Binnenhof, bij de parlementaire redactie. Daarna ging hij aan de slag op de redactie economie. Kabinetsformaties, vliegrampen, voetbalplaatjes, en '50 jaar frikadel'; noem een onderwerp, en Mark heeft er een stukje over getikt. In 2011 vond hij het mooi geweest en gooide hij het roer om. Mark werd leerkracht op een basisschool. Over die carrièreswitch gaat zijn boek: Meester Mark draait door.

Andere boeken door Mark van der Werf

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Meester Mark vraagt door