Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Casemanagement bij verzuim en reïntegratie

Met praktische checklists en stappenplannen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789058717092
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

De casemanager is een relatief nieuwe speler in het veld van verzuim en reintegratie, maar wel een belangrijke. De Wet Verbetering Poortwachter verplicht elke werkgever een casemanager aan te wijzen zodra er sprake is van (dreigend) langdurig verzuim. Hij of zij heeft als taak het langdurig verzuim te begeleiden en te bewaken om zo effectieve re-integraties te realiseren en onnodig hoge kosten en sancties te voorkomen.

De casemanager fungeert als een spin in het web tussen alle partijen die betrokken zijn bij re-integratie. Deze niet-hiërarchische positie vraagt om specifieke kennis en vaardigheden, en vereist een grote mate van creativiteit en resultaatgericht handelen. Om deze reden én omdat de taken van de casemanager niet bij wet geregeld zijn, is er veel behoefte aan een wegwijzer voor casemanagers. Dit praktische en volledige boek voorziet als eerste in die behoefte.

De auteurs bieden handvatten om doeltreffend casemanagement binnen je organisatie te realiseren. Ze geven praktische informatie over procesmanagement en procesbegeleiding bij werkhervatting, beleidsadvisering bij verzuim en re-integratie, creatief re-integreren en herplaatsen, en een overzicht van relevante dienstverleners. Daarnaast besteden ze aandacht aan de nieuwste wetgeving, het omgaan met
arbeidsconflicten, dossiervorming, beoordeling door het UWV en mogelijke valkuilen. De praktische checklists en stappenplannen kunnen eenvoudig worden toegepast in de eigen organisatie.

De eerste prioriteit van de casemanager en de leidinggevende is het stimuleren van de zelfwerkzaamheid en motivatie van de verzuimende medewerker. Dat blijkt de beste voorspeller van snelle en succesvolle werkhervatting. Dit boek helpt je daarbij.

Specificaties

ISBN13:9789058717092
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:149
Druk:1
Verschijningsdatum:12-7-2012
ISSN:

Lezersrecensies

4.3 van de 5
4 stemmen
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1 Fundamenten van casemanagement
2 Procesmanagement bij re-ïntegratie
3 Procesbegeleiding bij re-ïntegratie.
4 Beleidsadvisering bij verzuim en re-ïntegratie
5 De casemanager en het UWV
6 Wegwijzer

Noten
Geraadpleegde literatuur
Dankwoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Casemanagement bij verzuim en reïntegratie