Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Theorie U

Leiding vanuit de toekomst die zich aandient

Paperback Nederlands 2018 9789060388204
10
Voormalig top 10Totaal 8 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 869Hoogste positie: 8
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Theorie U gaat over persoonlijk leiderschap, met als kernvraag: Hoe kan ik als mens een volstrekt eigen bijdrage leveren aan de maatschappij, die tegelijkertijd aansluit bij wat de omgeving echt nodig heeft? Otto Scharmer nodigt ons uit om de wereld op een nieuwe manier te zien. Waar en hoe we onze aandacht inzetten is de sleutel tot wat we creëren. Hetgeen ons vaak weerhoudt om 'in het nu te zijn', is wat Scharmer onze blinde vlek noemt, een plek in ons innerlijk waaruit we handelen. Het is van het grootste belang om ons van deze blinde vlek bewust te worden.

Door het U-proces te doorlopen leren we in contact te komen met ons ware zelf. Scharmer noemt dit 'presencing', 'to sense and bring in the present one's highest future potential', ofwel het hoogst haalbare toekomstige potentieel waar te nemen en in het nu te realiseren.

Theorie U wordt daarom gezien als hét nieuwe managementboek van deze tijd: niet uitgaan van het verleden, maar uitgaan van hoe de toekomst zich in het nu manifesteert! Inmiddels werken wereldwijd vele organisaties en adviseurs volgens Theorie U.

Specificaties

ISBN13:9789060388204
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:544
Druk:5
Verschijningsdatum:11-10-2018
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Theorie U (Nederlandse vertaling)
Wim Oolbekkink | 18 augustus 2010
Oeps, wat een dik boek dacht ik toen ik het pakketje dat met de post kwam uitpakte. 'Theorie U' heeft 550 pagina's1. Dit is te omvangrijk voor een managementboek. Ik grijns wanneer ik in Ten geleide bij de Nederlandse editie lees dat Scharmer deze pil 'dit boekje' noemt. Maar uiteindelijk las ik 'Theorie U' in een adem uit.
Lees verder
recensie
Theorie U (Nederlandse vertaling)
José Otte | 17 maart 2010
Otto Scharmer is senior docent aan het Massachusetts Institute of Technology en heeft het Presencing Instituut opgericht. Hij doet al jaren onderzoek naar leiderschap en geeft trainingen in het onderwerp. Met 'Theorie U' brengt hij zijn ervaringen met leiders in beeld. Hij laat ons zien hoe we naar onze bron van wijsheid kunnen reizen en daar op zowel individueel als groepsniveau de volgende stap kunnen zetten naar een wereld die meer in balans is en waar we leren uit de toekomst.
Lees verder
recensie
Theorie U (Nederlandse vertaling)
Peter de Roode | 17 maart 2010
Wie 'Presence' met veel interesse heeft gelezen, zal zeker ook 'Theorie U' willen lezen. Waar u in 'Presence' op hoofdlijnen de inzichten aangereikt krijgt van de U-theorie, daar gaat Otto Scharmer in dit nieuwe boek een stuk verder en diept hij de concepten verder uit. Het boek is bepaald geen receptenboek en al helemaal geen doe-boek. Het boek biedt echter een integrale verander- en leermethode die organisaties als basis kunnen gebruiken bij complexe veranderingen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
13 stemmen
11
1
0
1
0

Over Otto Scharmer

C. Otto Scharmer ontwikkelde in een intensieve samenwerking van met medewerkers van het voormalige MIT Center of Organisational Learning de U-theorie.

Andere boeken door Otto Scharmer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Theorie U