Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Coachen op de zes rollen van de leraar

Paperback NL 2022 9789065082152
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek gaat over effectief leraargedrag en coaching. Beide zijn aan te leren. Dit boek helpt leraren en coaches om de essentie van hun werk zichtbaar te maken in de coachrelatie. Effectief leraargedrag is beschreven in de rollen van de leraar: gastheer, presentator, didacticus, pedagoog, afsluiter en coach. De coach van de leraar krijgt vragen en praktische invalshoeken aangereikt om de leraar te helpen reflecteren. Omdat gedrag wortelt in overtuigingen, wordt ook besproken hoe je kunt coachen op onderliggende helpende en belemmerende overtuigingen.

Coaching van leraren in het onderwijs heeft al een hele vlucht genomen. Sinds de eerste verschijning van dit boek in 2004 is “Opleiden in de school” gewoonte geworden, zijn vele Begeleiders Op School
(BOS) opgeleid, zij-instromers gestart, diverse traineeships opgezet en begeleidingsprogramma’s voor eerstejaarsleraren op scholen vormgegeven. Ook de pabo’s en lerarenopleidingen moderniseren en bewegen mee. Steeds meer wordt coaching ook ingezet bij de verdere ontwikkeling van ervaren leraren. De laatste jaren is er toenemende aandacht voor het coachen van leerlingen. De coachvaardigheid onder leraren neemt hiermee toe, al blijft het coachen van leerlingen echt iets anders dan coachen van leraren. In al deze ontwikkelingen is er in ieder geval één constante: het leraarsvak is nog steeds een ambacht dat vakmanschap vereist.

Dit boek is geschreven ter ondersteuning van schoolcoaches en -opleiders die leraren coachen en begeleiden. Meestal zijn zij zelf ook leraar. Maar ook IB’ers, coördinatoren en teamleiders vinden in dit boek praktische handvatten bij gesprekken, lesobservaties en om leraren te coachen op hun eigen ontwikkeling als leraar.

Specificaties

ISBN13:9789065082152
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:112
Uitgever:CPS Uitgeverij
Verschijningsdatum:7-6-2022
Hoofdrubriek:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Coachen op de zes rollen van de leraar