Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789076834757. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
,

Handboek OR & financieel beleid

Paperback Nederlands 2023 9789083075495
Verkooppositie 5261Hoogste positie: 5261
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Ondernemingsraden beschikken niet altijd over voldoende financieel-economische kennis en zijn niet altijd thuis in de terminologie van de bestuurder en zijn financiële adviseurs. Toch moet elke OR zich een mening vormen over jaarrekeningen, begrotingen, voortgangsrapportages en besluiten met ingrijpende financiële gevolgen.

De OR overlegt regelmatig met de bestuurder over ‘de gang van zaken’ in de organisatie. Het is daarbij noodzakelijk om financiële informatie te kunnen doorgronden. Bijvoorbeeld om na te gaan of en hoe bestuurders hun financiële resultaten oppoetsen of dempen. Ook moet een OR tijdig signalen herkennen die wijzen op dreigende financiële problemen. Ook is de OR altijd betrokken bij besluiten met belangrijke financiële gevolgen, zoals investeringen, afslankingen, fusies, reorganisaties of bedrijfsovernames.

De OR moet zich dus snel kunnen verdiepen in de financiële onderbouwing van belangrijke besluiten én in de financiële gevolgen van diezelfde besluiten. Met dit boek heeft u minder koudwatervrees om financiële onderwerpen met de bestuurder te bespreken. Hopelijk draagt het bij aan het plezier om het financiële en organisatiebeleid beter te begrijpen en effectiever te beïnvloeden.

Titel: Handboek OR & financieel beleid

Specificaties

ISBN13:9789083075495
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Uitgever:Performa
Druk:3
Verschijningsdatum:1-5-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Geert Ploeg

Mr. Geert Ploeg MBA studeerde rechten en bedrijfskunde. Daarna was hij ruim 20 jaar organisatieadviseur. Hij voerde regelmatig contra-expertises over reorganisaties uit in opdracht van ondernemingsraden. Vervolgens verzorgde hij gedurende tien jaar opleidingen, waaronder medezeggenschapstrainingen. Ook was hij zelf vijf jaar lid van de OR en de financiële commissie daarvan bij zijn organisatie. In de loop der jaren heeft hij een grondige en veelzijdige kennis over de medezeggenschap opgebouwd vanuit deze verschillende invalshoeken.

Andere boeken door Geert Ploeg

Over Rob Latten

Rob Latten heeft o.a. bedrijfskunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen en daarna een master met specialisatie Controlling afgerond. In zijn carrière staan veranderprojecten centraal. Hij is als organisatieadviseur werkzaam bij DeVerandermotOR. Zijn belangrijkste werkzaamheden zijn het trainen en adviseren van medezeggenschapsorganen bij onder andere fusies en reorganisaties. Zijn specialisaties liggen op het gebied van strategische en financiële analyses. Hij heeft zitting in een Raad van Toezicht en is werkzaam als docent op de Hogeschool Rotterdam. Rob heeft diverse publicaties, artikelen en boeken op zijn naam staan gericht op het thema financiën en duurzaam inzetbaarheid. Het meest bekend is “Ondernemingsraad voor dummies”.

Andere boeken door Rob Latten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek OR & financieel beleid