Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

De stuurgroep aan het roer

Voor en door projectmanagers

Gebonden Nederlands 2014 9789081234047
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

In dit derde boekje uit de KWD-reeks belichten we de rol van de stuurgroep en gaan we in op welke wijze een stuurgroep kan bijdragen aan het succes van een project.

In onze praktijk zien we grote verschillen tussen stuurgroepen in hun doelstelling, samenstelling, werkwijze en effectiviteit. Er zijn grote verschillen in de mate van volwassenheid bij stuurgroepen, waarbij de kans op succes van een project bij volwassener stuurgroepen aanzienlijk hoger blijkt te zijn. Dit boek beschrijft een beproefde aanpak om het volwassenheidsniveau te meten en vast te stellen welke veranderingen een stuurgroep naar een hoger niveau tillen en dus effectiever maken.

Een belangrijk kenmerk van een succesvol project blijkt de juiste combinatie van een project, projectmanager, opdrachtgever en stuurgroep te zijn. Hier geldt niet ‘one size fits all’: het boek beschrijft welke typen leiders meer of minder effectief kunnen samenwerken.

Ten slotte geven we (uiteraard)de nodige tips, adviezen en lessons learned over ‘hoe om te gaan met stuurgroepen’ en hoe je –naar onze mening en ervaring- het beste uit een stuurgroep kunt halen.

Specificaties

ISBN13:9789081234047
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:64
Druk:2
Verschijningsdatum:11-12-2013
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:
Serie:KWD Reeks

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Fred Heemstra

Fred Heemstra is sterk in het herkennen en analyseren van problemen, in het scheiden en onderscheiden van problemen en symptomen. Hij heeft ruime ervaring in het uitvoeren van risico-analyses en kwaliteitsaudits van grote, complexe projecten en heeft over deze onderwerpen een aantal boeken en vele artikelen geschreven. Hij is naast senior consultant bij KWD hoogleraar Bedrijfskunde en Informatica.

Andere boeken door Fred Heemstra

Over Eugène Penders

Eugène Penders is een ervaren, resultaatgericht en pragmatisch projectmanager, die diverse complexe en politiek gevoelige projecten succesvol heeft afgerond. Hij kenmerkt zich door oplossingsgerichtheid, besluitvaardigheid en duidelijkheid. Analyseert vraagstukken snel, scherp en gestructureerd. Eugène neemt ownership voor zijn project, heeft oog voor belangen van betrokken partijen, en zorgt voor structuur en betrokkenheid binnen zijn team. Hij communiceert open, nuchter, direct en respectvol.

Andere boeken door Eugène Penders

Over Arjan Jonker

Arjan Jonker is "De motor achter een project." Brengt activiteiten op gang, versnelt waar nodig en plaatst problemen in een breder kader. Analyseert hoofd- en bijzaken snel en trefzeker, heeft inhoudelijk én bestuurlijk overzicht. Werkt gestructureerd met een pro-actieve en anticiperende instelling. Hij heeft een sterke resultaatgerichtheid met een flexibele instelling die niet ontmoedigd raakt bij tegenslag.

Andere boeken door Arjan Jonker

Over Gerard Meijer

Gerard Meijer is ondernemer, doorzetter met een sterk resultaatgedreven instelling. Weet verschillende belangen op verschillende niveaus op 1 lijn te krijgen. Hij is van daaruit in staat om bedrijfsdoelstellingen om te zetten in praktische en hanteerbare acties. Gerard is vasthoudend aan rode draad. Weet mensen te binden en te enthousiasmeren.

Andere boeken door Gerard Meijer

Over Ronald Kappert

Ronald Kappert is een project- en programmamanager met focus op de bedrijfsdoelstellingen. Scherpe analyse van de onderliggende problemen en vertaling daarvan naar projectvisie, acties, besturing, en bedrijfsprocessen. Hij kan zich snel inwerken, het overzicht verkrijgen en de regie in handen nemen. Ronald krijgt en behoud snelheid in het project en houdt focus op de grote lijn en blijft rustig onder druk. Hij heeft veel aandacht voor opdrachtgever, team en overige belanghebbenden.

Andere boeken door Ronald Kappert

Inhoudsopgave

Over KWD

1. Inleiding
2. Hoe het niet moet
3. Waarom hebben we een stuurgroep nodig?
4. De valkuilen van een stuurgroep
5. Verbeteren functioneren van stuurgroepen
6. Verbeteren samenspel opdrachtgever en projectmanager
7. Nuttige tips voor alle spelers

Bijlagen:
1. Gebruikte termen
2. Literatuurlijst
3. Publicatielijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De stuurgroep aan het roer