Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Projectmanagement en Agile werken in de praktijk

Het beste van twee werelden

Paperback Nederlands 2021 9789055163328
Verkooppositie 5148Hoogste positie: 178
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Er is niet één aanpak die voor alle projecten en veranderingsinitiatieven van toepassing is. Het ene project is klein en simpel, het andere groot en complex. Het ene project heeft een duidelijk resultaat en verandert onderweg nauwelijks, het andere vormt zich stapsgewijs en past zich constant aan. Elk project vraagt daarom om een specifieke aanpak, maar welke kies je dan?

Aan de ene kant zijn er traditionele, plangedreven aanpakken die vooral beheersing als uitgangspunt hebben, zoals projectmatig werken, PMBOK®, PRINCE2® en de eerste versies van IPMA®. Aan de andere kant worden er in rap tempo vernieuwende, waardegedreven aanpakken ontwikkeld die wendbaarheid als uitgangspunt hebben, zoals Agile en Scrum. Door het sterk toenemende belang van flexibiliteit in de snel veranderende samenleving zijn deze benaderingen voortdurend in beweging, leren zij van elkaar en leiden zij tot hybride vormen zoals PRINCE2 Agile® en IPMA Agile®.

Dit boek gaat daarom niet over één aanpak, maar neemt de praktijk van vandaag en morgen als uitgangspunt en biedt het beste van de verschillende projectmethoden en raamwerken. Wat zijn de krachtige essenties? Wanneer en hoe pas je welke aanpak toe? Zijn ze te combineren? En wat zijn de nieuwste inzichten in de gedragscompetenties die je nodig hebt om binnen deze verschillende contexten projecten succesvol uit te voeren?

Dit boek is geschreven in samenwerking met projectorganisaties vanuit verschillende branches, die dagelijks met de voeten in de ‘projectklei’ staan. Daardoor is het direct toepasbaar, of je nu projectleider, projectmanager, product owner, scrum master, opdrachtgever, projectondersteuner of programmamanager bent. Ook geeft het boek genoeg diepgang voor verdere certificering op onder andere IPMA®, PRINCE2® en Agile Scrum.

Specificaties

ISBN13:9789055163328
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:436
Druk:1
Verschijningsdatum:6-9-2021
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Projectmanagement en Agile in de praktijk
Rudy Kor | 25 oktober 2021
Volgens Ed Schouten zijn de theorieën uit zijn boek direct toepasbaar, ‘of je nu projectleider, projectmanager, product owner, scrum master, opdrachtgever, projectondersteuner of programmamanager bent’. Het vierhonderd pagina’s tellende boek bestaat uit vier delen die worden voorafgegaan door twee korte inleidende hoofdstukken. 
Lees verder
recensie
Projectmanagement en Agile in de praktijk
Jan Hoogstra | 22 oktober 2021
Er worden vele projecten uitgevoerd, het ene beter gemanaged dan het andere. Door de jaren heen zijn er diverse methoden en technieken voor projectmanagement bedacht, zoals Prince2, projectmatig werken en IPMA. 
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Ed Schouten

Ed is al jarenlang een veelgevraagd docent en trainer bij diverse opleidingsinstituten, op het gebied van projectmanagement, PRINCE2, IPMA, leidinggeven aan projecten, timemanagement en trainersvaardigheden. Daarnaast staat hij voor verschillende bedrijven als projectmanager met beide benen in de praktische modder. Voor Hogeschool NCOI is hij PRINCE2 lead trainer en tevens ontwikkelaar van projectmanagementopleidingen. Ed is directeur van EST09, een netwerkorganisatie van trainers, coaches en acteurs, die zich specifiek richt op praktische incompanytrainingen en implementaties op het gebied van projectmanagement.

Andere boeken door Ed Schouten

Inhoudsopgave

Voorwoord
Leeswijzer

1. De wereld van projecten
2. De tien meest bekende faalfactoren van projecten

Deel 1: Scannen, Focussen, Vormen
3. Stap 1: Scannen
4. Stap 2: Focussen
5. Stap 3: Vormen

Deel 2: De projectmanagementaanpak
6. Projectmanagementaanpak
7. Projectvoorbereidingsfase
8. Projectdefinitiefase
9. Projectuitvoering
10. Projectafsluiting
11. Op maat maken en cases

Deel 3: De Agile aanpak
12. Agile aanpak
13. Scrum
14. Agile opschalen en combineren
15. Best of both worlds?

Deel 4: Sociale vaardigheden voor projecten
16. Communiceren
17. Presenteren
18. Overleggen en beslissen
19. Leidinggeven en motiveren
20. Samenwerken in een topteam
21. Omgaan met tegengestelde belangen
22. Effectief omgaan met je tijd

Over de auteur
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Projectmanagement en Agile werken in de praktijk