Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Moed Revolutie

Paperback Nederlands 2017 9789082741100
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Je hebt je vast wel eens laten hinderen om iets te doen wat je graag wilde. De moed zonk je bij voorbaat in de schoenen. Achteraf baal je daar misschien wel van. Maar troost je: dit overkomt ons allemaal, want we zijn nu eenmaal bang voor de consequenties van onze keuzes. Het is goed dat we als mens een angstcentrum in ons brein hebben. Echter, de combinatie hiervan met ons voorstellingsvermogen zit ons danig in de weg.

Voor iedereen die rondloopt met het idee iets in het leven te veranderen, maar het niet durft, lees dit boek eens. Vraag jezelf af of je toekomstbeeld wel klopt. Ben je bang straks geen andere baan meer te vinden? Ben je bang voor de reactie van je leidinggevende als je hem belangrijke feedback wilt geven? Of ben je bang je droom na te jagen? Stel jezelf de vraag: 'denk ik dit of weet ik dit?' En geef een eerlijk antwoord, desnoods met iemand die je angst respecteert, maar hem niet met je deelt. 'Angst verlamt onze werknemers', zei Erik Wahl op een congres in 2015. Laten we er iets aan doen!

Roelof Oldenburger (1964) weet wat het is om angst te voelen voor de toekomst. Als ervaringsdeskundige weet hij hoeveel moeite het kost om angst te overwinnen. En hij weet dat het in heel veel gevallen wel degelijk mogelijk is. Hij heeft veel mensen mogen helpen hun angsten op waarde te schatten. En hij heeft veel mensen die hem geholpen hebben dat voor zijn eigen angsten te doen. Hij vindt het de hoogste tijd om een Moed Revolutie op gang te brengen.

Specificaties

ISBN13:9789082741100
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:156
Uitgever:Roelsel
Druk:1
Verschijningsdatum:1-9-2017
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Roelof Oldenburger - ‘Bange mensen moet je steunen’
Jean-Paul Taffijn 29 juni 2018 Stel je niet aan! Dat is wat mensen denken die de angst van anderen niet snappen. Managers denken het ook als medewerkers bang zijn. En dat moet anders, bepleit Roelof Oldenburger.
preview
Moed revolutie - Randvoorwaarden voor moed
Roelof Oldenburger 19 maart 2018 Hoe kan het dat mensen op het werk vrijwel nooit toegeven dat ze iets niet durven? Een voorbeeld: mensen die tegen een burn-out aan zitten verzuimen het hoge woord eruit te gooien dat ze het niet naar hun zin hebben op hun werk.

Over Roelof Oldenburger

Roelof Oldenburger (1964) is mede oprichter en eigenaar van Movum in Groningen, een bureau gespecialiseerd in Leiderschapontwikkeling, Loopbaanontwikkeling en Werving & Selectie. Zijn kracht zit in het simpel maken van zaken die onnodig als complex worden voorgespiegeld. Zijn stijl is nuchter en direct, maar altijd met respect. Roelof begeleidt vele organisatie en individuen als trainer en als coach. 'Moed Revolutie' is zijn eerste boek. Hij beschouwt het als een bijdrage aan zijn persoonlijke professionele missie: mensen laten zien dat ze veel meer kunnen dan ze zelf denken.

Andere boeken door Roelof Oldenburger

Inhoudsopgave

Moed Revolutie inhoudsopgave
Inleiding
Introductie

1. Tussen ‘weten’ en ‘doen’ staat een muur
2. Ook irreële angsten zijn echt
3. Kun je jezelf voorbereiden op situaties waarin je bang bent?
4. Beschikt de mens over een intern 'carrot & stick' mechanisme?
5. Jezelf de beloning voorhouden
6. Wat als de leider zelf bang is?

Dankwoord
Eindnoten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Moed Revolutie