Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Goedbedoeld moeilijk maken

Hét boek voor coaches en iedereen die het lef heeft levensveranderende gesprekken te voeren

Paperback Nederlands 2024 9789024466580
Nog niet verschenen, verwacht op 29‑11‑2024
23,50

Samenvatting

Hoe doorbreek je de denkpatronen van je gesprekspartners en hoe help je ze bij het vinden van hernieuwde wijsheid? Gebaseerd op het socratisch gedachtegoed geeft dit boek je concrete handvatten om levensveranderende gesprekken te voeren. Je leven verandert als je dat waar je ooit in geloofde, niet meer als waar beschouwt. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Maak het anderen goedbedoeld moeilijk met de gesprekstechniek die in dit boek centraal staat, zodat die hun halve waarheden voor echte wijsheid kunnen inruilen.

Ariane van Heijningen vertaalt het eeuwenoude socratische gedachtegoed in heldere vraag- en denktechnieken. Ze breekt daarbij met heilige huisjes in gespreksvoering, zoals de ander zo goed mogelijk willen begrijpen en oplossingen aandragen. Ze gaat in tegen de ik-heb-hulp-van-een-expert-nodig-reflex die de moderne mens doet hunkeren naar adviseurs, coaches en levensgoeroes. Ze pleit ervoor de ander te helpen helder te denken. Want als je helder denkt, kan ieder mens zijn eigen adviseur zijn. Dit boek is bestemd voor coaches en iedereen die bereid is de ander liefdevol te ontregelen.

Specificaties

ISBN13:9789024466580
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2024
ISSN:

Over Ariane van Heijningen

Ariane van Heijningen is socratisch coach, keynotespeaker en trainer. Ze werkte vele jaren als mt-lid en toezichthouder in de culturele sector. In 2016 richtte zij Denkplaats op – bureau voor praktische filosofie en systemische interventies.

Andere boeken door Ariane van Heijningen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Goedbedoeld moeilijk maken