Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Basisboek vastgoed fiscaal

Paperback Nederlands 2022 9789083230702
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Nog altijd beseffen te velen te weinig dat het financiële belang van vastgoedbezit nauwelijks in cijfers is uit te drukken. Nog veel minder realiseren ze zich welke fiscale implicaties kleven aan vastgoedtransacties als schenking, vererving en dergelijke.

In dit boek brengen de auteurs de fiscale problematiek terug tot de basis. Achtereenvolgens worden de BTW, de overdrachtsbelasting, de samenloop van die twee en de implicaties van vastgoedtransacties voor inkomsten- en vennootschapsbelasting aan de orde gesteld, alsmede de winstberekening in de inkomsten- en vennootschapsbelasting volgens goedkoopmansgebruik. Het boek wordt gecompleteerd met de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) en de verhuurderheffing.

En zoals dat hoort in een basisboek: in helder en toegankelijk taalgebruik, gericht tot geïnteres-seerde niet-ingewijden die geregeld te maken hebben met de materie, maar die de achtergronden en mechanismen nooit recht konden doorgronden.

Specificaties

ISBN13:9789083230702
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:198
Uitgever:Infotax
Druk:9
Verschijningsdatum:1-2-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Tom Berkhout

Prof. dr. T.M. Berkhout studeerde fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daarna werkte hij als inspecteur inkomstenbelasting op de ondernemersafdeling te Amsterdam. Na het behalen van het makelaarsdiploma Verzekeringsleer werd hij inspecteur vennootschapsbelasting bij de landelijk opererende Verzekeringsgroep van de Belastingdienst. In 1996 voltooide hij de opleiding master of real estate aan de UvA. Sinds 1998 is hij hoofd van het Vastgoedkenniscentrum van de Belastingdienst. In 2001 werd hij verkozen tot professional member van de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). Een jaar later promoveerde hij aan de UvA op het proefschrift 'Fiscaal afschrijven op het vastgoed'. Sinds 2003 is hij hoogleraar Real Estate aan de Universiteit Nyenrode en geeft daar leiding aan het Nyenrode Real Estate Center. Berkhout publiceert regelmatig boeken en artikelen over de vastgoedsfeer en treedt regelmatig op als inleider op congressen en seminars.

Andere boeken door Tom Berkhout

Over R.N.G. van der Paardt

Prof.dr. René van der Paardt is als adviseur gespecialiseerd op het terrein van de verbruiksbelastingen (met name btw en overdrachtsbelasting) verbonden aan Loyens & Loeff te Rotterdam. Hij is lid van het Team Projectontwikkeling en tevens redacteur van 'Vastgoed Fiscaal & Civiel'.

Andere boeken door R.N.G. van der Paardt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basisboek vastgoed fiscaal