Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Progressie door zelfcoaching

14 beproefde experimenten om jezelf of je team vooruit te helpen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789089651938
Voormalig top 100Totaal 25 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Stel dat u al een tijdje slecht slaapt, geïrriteerd reageert en met tegenzin naar uw werk gaat … Heeft u dan een beginnende burn-out? Of gaat u door een lastige periode heen? De kans dat u in dit soort situaties de diagnose krijgt dat u aan een geestelijke ziekte lijdt, is vele malen groter dan dertig jaar geleden. Dat maakt een wezenlijk verschil. Het verschil tussen ziek en gezond.

Iedereen heeft weleens te maken met een lastige periode of een moeilijke keuze. Maar is er dan iets mis met u? Iedereen heeft weleens een persoonlijk doel dat hij wil bereiken. Maar heeft u dan per se een expert nodig om u te begeleiden? Een coach, therapeut of adviseur? Het antwoord is nee. Er is niets mis met u en u bent waarschijnlijk zeker zo goed in staat om uzelf vooruit te helpen.

Progressie door zelfcoaching is een praktisch pleidooi voor zelfredzaamheid. Het zet zelfcoaching neer als een goed alternatief voor professionele hulpverlening. Een veelbelovende aanpak, omdat mensen veerkrachtig zijn en kunnen veranderen. Dit boek reikt veertien eenvoudige zelfcoachingsexperimenten aan. Experimenten waarvan bewezen is dat ze werken en waar u direct mee aan de slag kunt. Voor individuen en teams die zelfstandig progressie willen boeken!

Specificaties

ISBN13:9789089651938
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:208
Druk:1
Verschijningsdatum:5-8-2013
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Progressie door zelfcoaching
Dick Bos | 18 februari 2014
‘Progressie door zelfcoaching’ van Gwenda Schlundt Bodien. Een boek met interessante experimenten, inzichten en theoretische onderbouwing, dat kan helpen om jezelf of het team waar je leiding aan geeft verder te helpen. Het is ook een boek dat vragen oproept zoals: ‘Moet je het verleden niet eerst verwerken om progressie in het heden te kunnen maken?
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
10 stemmen
9
1
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Gwenda Schlundt Bodien & Coert Visser: ‘Eindelijk progressie’
Linda Huijsmans 1 november 2013 De trainers Gwenda Schlundt Bodien (GSB) en Coert Visser (CV) ontdekten ruim tien jaar geleden het oplossingsgericht werken. Samen ontwikkelen ze deze ideeën verder en inmiddels noemen ze hun methode ‘progressiegericht werken’. Ze schreven er elk een nieuw boek over waarin zowel de theorie als de praktijk aan bod komen.

Over Gwenda Schlundt Bodien

Gwenda Schlundt Bodien is zelfstandig gevestigd trainer, coach en auteur vanuit Bureau voor Oplossingsgericht Werken. De rode draad in haar activiteiten is ontdekken wat werkt: de oplossingsgerichte veranderbenadering, zelfdeterminatietheorie en positieve psychologie zijn daarbij belangrijke inspiratiebronnen. Ze heeft diverse boeken daarover geschreven en heeft samen met Coert Visser NOAM, het Netwerk voor Oplossingsgericht Adviseren en Managen, opgericht (www.noam.nu). Gwenda's blog: www.oplossingsgerichtwerken.blogspot.com

Andere boeken door Gwenda Schlundt Bodien

Inhoudsopgave

1. Een pleidooi voor zelfredzaamheid

Deel 1: Veertien zelfcoachingsexperimenten
2. Zeven zelfcoachingsexperimenten voor individuen
3. Zeven zelfcoachingsexperimenten voor teams
4. De progressiegerichte mindset

Deel 2: Waarom de zelfcoachingsexperimenten werken
5. Waarom het doe-alsofexperiment werkt
6. Waarom de oplossingsgerichte experimenten werken
7. Waarom het doe-niksexperiment werkt
8. Waarom het schrijfexperiment werkt
9. Waarom de doelbewuste oefenexperimenten werken
10. Waarom de progressie-experimenten werken
11. Waarom het complimentenexperiment werkt
12. Waarom het wat-willen-we-doenexperiment werkt

Literatuur
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Progressie door zelfcoaching